Team Fintasticille MM-hopeaa – Helsingin Taitoluisteluklubi
You are currently viewing Team Fintasticille MM-hopeaa
Team Fintastic MM-hopeamitalisti 2024. Kuva: Johannes Ollikainen

Team Fintasticille MM-hopeaa

 Jokainen kausi on erilainen ja MM-mitaleille on monenlaisia polkuja, mutta menestyksen takaa löytyy yleensä aina tahtoa ja sinnikkyyttä panostaa kaikkensa viimeiseen hetkeen saakka. Juuri sitä periksiantamattomuutta Team Fintastic osoitti koko kuluneen kauden ja myös junioreiden maailmanmestaruuskisoissa, jotka pidettiin Sveitsin Neuchâtelissa 15.-17.3.2024.

Maaliskuussa 2001, 23 vuotta sitten, silloinen Team Fintastic luisteli Neuchâtelissa ensimmäisissä epävirallisissa junioreiden World Challenge -kisoissa kultaa. Maaliskuussa 2024 Team Fintastic oli jälleen kilpailemassa samaisella Patinoires du Littoral -areenalla, tällä kertaa puolustamassa edellisen kauden MM-kultaansa.

Vahva ja taitava joukkue

Kausi 2023–2024 haastoi joukkuetta ja siihen mahtui paljon erilaisia vaiheita. Joukkue sijoittui koko kauden mitalisijoille, mutta lyhytohjelma ”The Call” ja vapaaohjelma ”Glamorous 1920´s” eivät valmennuksen silmään saavuttaneet täyttä potentiaaliaan. Molempien ohjelmien työstäminen otti paljon aikaa ja tarkoitti myös useita isoja muutoksia pitkin kautta. Viimeiset muutokset vapaaohjelmaan tehtiin vain muutama viikko ennen MM-kilpailuja. Tämä matka on kysynyt joukkueelta suurta resilienssiä, mutta valmennus on tiennyt mihin joukkue pystyy ja luottanut koko ajan omiinsa.

Laaja kansainvälinen kattaus – 24 joukkuetta 20 eri maasta

Lyhytohjelmakilpailusta odotettiin jo ennakkoon tiukkaa ja tasaista. Mm. Kanadan ja Yhdysvaltojen joukkueet olivat antaneet vahvoja näyttöjä kauden aikana, samoin toinen Suomen joukkue Valley Bay Synchro. Neuchâtelissa nähtiinkin odotusten mukaisesti hienoja ja voimakkaita lyhytohjelmia. Myös Team Fintastic onnistui upeasti omassaan ja luisteli tarkan, taidokkaan ja tyylikkään kokonaisuuden, jolla se ansaitsi lyhytohjelmakilpailun toisen sijan eli ns. pikkuhopean. Hopean kruunasivat koko kisan parhaimmat twisseli-pisteet. Lyhytohjelmakilpailun voitti Kanadan Les Supremes Junior, ja pikkupronssin nappasi Skyliners Junior Yhdysvalloista.

Voitettu MM-hopea

Vapaaohjelmapäivä valkeni aurinkoisessa Neuchâtelissa, ja Team Fintastic nautti upeasta kisapäivästä. Koko päivän oli aistittavissa hyvä ja keskittynyt tunnelma, mikä antoi hienot lähtökohdat illan tärkeään kisaan. Suomi-fanit kannustivat iloisesti katsomossa, ja tunnelma oli kirjaimellisesti katossa suhteellisen pienessä hallissa.

wjsysc2024_uomikatsomo. Kuva_ Johannes Ollikainen

Lyhytohjelman mitalistit luistelivat vapaaohjelman arvotussa järjestyksessä. Ensimmäisenä lauteille pääsi Les Supremes Junior, joka tarjoili erittäin vahvan vapaaohjelman. Team Fintastic saapui kylmäpäisesti jäälle kanadalaisfanien vielä kannustaessa raivokkaasti omiaan, ja suomalaisjoukkue oli silmin nähden valmis ottamaan haasteen vastaan. Jäällä nähtiin keskittynyt Team Fintastic sekä huikean hieno ja taidokas 1920´s show, josta ei vauhtia puuttunut. Joukkue ansaitsi yleisöltä huumaavan kannustuksen, eikä suoritus varmasti jättänyt yhtäkään katsojaa kylmäksi. Vapaaohjelmakilpailun päätti Yhdysvaltojen Skyliners Junior, joka luisteli lyyrisen ja erittäin taidokkaan ohjelman. Vapaaohjelmakilpailun pikkumitalit vahvistivat jo edellisen päivän järjestyksen ja naulasivat MM-kilpailuiden kokonaistuloksen. Maailmanmestariksi kruunattiin Les Supremes Junior, MM-hopeamitalistiksi Team Fintastic ja MM-pronssimitalistiksi Skyliners Junior. Suomen toinen joukkue Valley Bay Synchro oli kokonaistuloksessa sijalla viisi.

eam Fintastic mm-kisoissa 2024 vapaaohjelman jälkeen. Kuva: Johannes Ollikainen

Kauden kehityskaari on ollut poikkeuksellisen suuri. Olemme erittäin ylpeitä tästä hienosta joukkueesta, joka osoitti MM-jäillä juuri sitä huikeaa taitoa ja määrätietoisuutta, jota olemme nähneet koko kauden. Emme ole päästäneet joukkuetta helpolla, vaan haastaneet luistelijoita erilaisilla ohjelmarakenteellisilla muutoksilla ja kokeiluilla. Tämä on vaatinut luistelijoilta heittäytymiskykyä ja kärsivällisyyttä, ja olen kiitollinen, että luistelijoiden luotto valmennuksen visioon oli järkkymätön vaikeinakin hetkinä. Olemme yhdessä Team Fintastic -joukkueena saaneet nyt tästä kovasta työstä erittäin hienon palkinnon. Se, että saamme päättää kauden MM-hopeaan, on aivan huikeaa”, iloitsee Kaisa Arrateig Team Fintasticin valmennustiimistä.

Helsingin Taitoluisteluklubi onnittelee lämpimästi tuoretta MM-hopeamitalistijoukkuetta sekä koko valmennustiimiä, jossa ovat kuluneella kaudella uurastaneet Kaisa Arrateig, Laura Spiridovitsh, Nina Sandsund ja Nona Vihma. Jään ulkopuolella joukkueen oheisvalmennuksesta ovat vastanneet Pasi Koivukari (fysiikkavalmennus), Silvia Kononen (baletti), Kiira Kornevits (tanssi) sekä Matti Henttinen (mentaalivalmennus). 

Junioreiden MM-kisatulokset

Teksti: Satu Jaatinen ja Katri Nissilä

Team Fintastic MM-kisoissa 2024. Kuva: Johannes Ollikainen