Helsinki Rockettes voitti MM-pronssia Zagrebissa – Helsingin Taitoluisteluklubi
You are currently viewing Helsinki Rockettes voitti MM-pronssia Zagrebissa

Helsinki Rockettes voitti MM-pronssia Zagrebissa

Suomen ykkösjoukkue Helsinki Rockettes voitti upeasti pronssia Muodostelmaluistelun kovatasoisessa MM-kilpailussa, joka käytiin kesäisessä Zagrebissa 5.–6.4.2024.

”Olemme maailman huipulla ja tämä on juhlan paikka”, HTK:n puheenjohtaja Pasi Lehtinen tiivisti kilpailun tuloksen. Lämpimät onnittelut joukkueelle, valmennukselle, huoltojoukoille, vanhemmille ja faneille! 

Mestaruuden vei kolmannen kerran peräkkäin Kanadan Les Suprêmes pistein 237,97 ja toiseksi sijoittui Yhdysvaltojen Haydenettes pistein 233,85. Suomen toinen joukkue Team Unique sijoittui neljänneksi kokonaispistein 227,11. 

Toisena vahvan lyhytohjelman jälkeen

Joukkueen lyhytohjelma Liberation sujui vahvasti ja virheittä Zagreb Arenalla. Luistelu toi kauden ennätyspisteet 78,00, hopeiset pikkumitalit ja toisen sijan ennen vapaaohjelmaa. 

Valmentaja Kaisa Arrateigin mukaan joukkueen luistelusta säteili valtavaa voimaa ja energiaa. Hän näki miten luistelijat nauttivat tekemisestä ja se välittyi jäältä katsomoon. 

”Ohjelmassa oli paljon hyvää ja ensimmäinen twisseli oli ihan nappisuoritus. Joukkue oli todella vapautunut ja he luistelivat yhtenä yksikkönä, joka oli parasta tällä kaudella.” Arrateig arvioi Suomen Taitoluisteluliitolle lyhytohjelman jälkeen. 

Rockettesin lyhytohjelma kannustaa rohkeuteen olla oma itsensä ja se muistuttaa, että meillä kaikilla on oikeus olla vapaita ja onnellisia omalla tavallamme.

”Se fiilis, minkä saimme luotua joukkueen kesken ja mitä katsekontakteja, missä tunnetta välittyi kaverilta kaverille oli aivan mieletöntä”, varakapteeni Roosa Latvala jatkoi.

Kattaus vapaaohjelmiin oli jännittävä, kun neljä kärkijoukkuetta oli reilun kolmen pisteen sisällä lyhytohjelmakilpailun jälkeen. 

Vapaaohjelmaan mahtui virheitä

Vapaaohjelmassa Manaus luistelijat kuljettavat katsojat salaperäiseen maailmaan, jossa käsien liikkeet ovat kuin loitsuja, jotka kutsuvat esiin henkiolentoja.

Odotukset olivat korkealla, sillä Helsinki Rockettesilla oli takana hyvä kausi. Lumouksen rikkoi kuitenkin vapaaohjelman alun ryhmänosto sekä blokki, ja joukkue sijoittui lopulta kolmanneksi tuloksella 229,84. 

– Harmittaa ihan vietävästi, sillä joukkue oli hyvässä kunnossa. Kun ensimmäinen ryhmänosto epäonnistui, meni ohjelma hetkellisesti lukkoon. En tiedä mikä ’tähti’ oli vinossa tänään, mutta tällaista on huippu-urheilu, valmentaja Kaisa Arrateig summasi Taitoluisteluliitolle.

Upeista urheilijoistaan hän on ylpeä. ”Sportti on sporttia, virheitä sattuu ja pettymyksiä osuu kohdalle. Niitä kun opimme kestämään, huomaamme että maailma on varsin värikäs paikka”, Kaisa totesi luistelijoilleen kisan jälkeen.

Mahtava tiimi mitalien takana

MM-joukkueen taustalla tehdään miljoona ja kaksi asiaa, jotka eivät toimisi ilman  superammattitaitoista yhteistyötä.

Kiitos huippujoukkueen valmentaja-koreografi Kaisalle sekä koreografi Reija Wäreelle kylmistä väreistä ja elämyksistä, joita Manaus ja Vapautus -ohjelmat ovat katsojille tuoneet. 

Kiitos Ninalle ja Nonalle väsymättömästä ja hyväntuulisesta valmennuksesta. Kiitos joukkueenjohtaja Maffelle lukemattomista järjestelyistä, eväsyllätyksistä ja sympatiasta. Kiitos competition managerit Kissa ja Pipsa luistelijoiden luotsaamisesta, tukemisesta ja tsemppaamisesta. Kiitos Team Tärkeän luottopakki Makkonen. 

Kiitos HTK – koko seura ja jokainen meistä. Ollaan saatu yhdessä elää komea kausi, jossa riittää muisteltavaa! 

Ensi vuonna kisataan kotiyleisön edessä

Keväällä 2025 maailmanmestaruuksista kisataan kotiyleisön edessä Helsingin jäähallissa. Suomella on kisoissa 4.-5. huhtikuuta jälleen kaksi maapaikkaa, joten innolla odotamme millaisia elämyksiä kausi 2024–2025 meille tarjoaa!

Teksti Katja Palhus ja Elina Lehtinen
Kuvat Ville Levijärvi

Katso ohjelmat YLEAreenasta

Lyhytohjelma Liberation

https://areena.yle.fi/1-68341034

Vapaaohjelma Manaus

https://areena.yle.fi/1-68151506
 

Vapaaohjelma
Linkki Youtube Marie Lundmark  Trophy
https://www.youtube.com/watch?v=g250BouDelI

Lyhytohjelma

Linkki Youtube Marie Lundmark Trophy

https://www.youtube.com/watch?v=zABpojFMTMY