You are currently viewing Ensikertalainenkin onnistuu HTK:n luistelukoulussa
Harrastepäällikkö Nina on myös luistelukoulujen rehtori. Kuva: Omadesign

Ensikertalainenkin onnistuu HTK:n luistelukoulussa

— Jollekin onnistumisen elämys voi olla se, että uskaltaa jäädä ilman vanhempaa luistelukouluun, toinen hymyilee opittuaan nousemaan kaatumisen jälkeen omatoimisesti jäältä ylös ja kolmas tuulettaa onnistuneen valssihypyn jälkeen. Taitoluistelu ei ole helppo laji, mutta lapset oppivat yllättävän nopeasti, kun heitä saa tekemään uusia asioita leikin varjolla, nauraa harrastepäällikkö Nina Toivonen, joka vastaa HTK:n luistelukouluista. Luistelun perustaitojen oppiminen on vanhempien toiveena, kun he tuovat lapsen luistelukouluun. Luistelukoulu on myös Helsingin taitoluisteluklubin toiminnan kivijalka. — Tavoittelemme harrastajamäärien kasvua esimerkiksi tekemällä päiväkotiyhteistyötä ja lisäksi haluamme tietenkin kehittää kokonaisvaltaisesti luistelukouluamme yhä laadukkaammaksi, kertoo Toivonen alkaneen kauden suunnitelmista.

Iloinen ilmapiiri kertoo luistelukoulun laadusta

HTK on tänä vuonna auditoitumassa Olympiakomitean tähtiseuraksi, jonka yhtenä osa-alueena tarkastellaan lasten ja nuorten urheilun laatutekijöitä. Lasten toiminnassa laatu tarkoittaa muun muassa taitoa luoda innostusta ja iloa, sekä toiminnan järjestämistä kannustavassa ilmapiirissä. Se on Helsingin Taitoluisteluklubissa tärkeä tavoite. — Pidimme viime kaudella ohjaajien kanssa palaverin, jossa kävimme läpi seuran arvoja ja sitä, miten ne näkyvät luistelukoulutoiminnassamme. Ohjaajat sopivat, miten niiden mukaan toimitaan eri tilanteissa. Keskustelumme olivat pohtivia ja osoittivat minulle, kuinka fiksuja ja taitavia ohjaajia meillä on, harrastepäällikkö Toivonen muistelee. — Järjestimme jälleen tänä vuonna työpajan, jossa suunnittelimme kauden ohjelmaa ja tavoitteita ihan konkreettisesti. Samalla pohdimme taas paljon, miten luodaan onnistuneita kohtaamisia ohjaajien ja luistelijoiden välillä.

Lapsen kohtaaminen tärkeintä

Suurimmalla osalla HTK:n luistelukouluohjaajista on jo vuosien kokemus ohjaamisesta. Ohjaajat kehittävät osaamistaan Suomen Taitoluisteluliiton järjestämissä koulutuksissa ja kaikille ohjaajille on tehty henkilökohtainen koulutussuunnitelma. — Luistelukoulumme antaa lapselle erinomaisen pohjan jatkaa taitoluisteluharrastusta seuraaviin ikäryhmiin. Meillä on hyviä ja osaavia muodostelma- ja yksinluisteluvalmentajia – jopa maailman huippuja – jotka ovat saavuttaneet erinomaista arvokisamenestystä. Kaikkein tärkeimpänä pidän kuitenkin heidän taitoaan kohdata lapsi ja nuori ihmisenä ja kunnioittaa heidän ideoitaan ja mielipiteitään, pohtii seuran puheenjohtaja Pasi Lehtinen. HTK:ssa lapsen ja nuoren on turvallista harrastaa taitoluistelua aina luistelukoululaisesta huippu-urheilijaksi saakka tai jatkaa luistelua mukavana harrastuksena vielä aikuisenakin. — Toivon tällekin kaudelle kaikille luistelukoululaisillemme paljon onnistumisen kokemuksia ja iloisia hetkiä osaavien ohjaajiemme kanssa, päättää Lehtinen. Luistelukouluihin voi edelleen ilmoittautua mukaan. Lisätietoa ryhmistä ja harrastuspaikoista sekä -ajoista täältä.

Tiesitkö tämän HTK:n lasten ja nuorten luistelukouluista?

  • Yli 80 % luistelukoululaisten vanhemmista suosittelisi toimintaamme myös muille (Tyytyväisyyskysely, syksy 2019)
  • Luistelukoulun voi aloittaa noin 3-vuotiaana joko lasten omassa Tenavat-ryhmässä tai yhdessä tutun aikuisen kanssa lapsi-vanhempi-ryhmässä.
  • Luistelukoulusta voi halutessaan siirtyä seuran kehitysryhmiin, joissa harjoitellaan 2-4 kertaa jäällä ja lisäksi oheisharjoituksissa. Lisätietoa täältä.
  • Uusi ryhmä Harrastajat 12-16-vuotiaille, joilta löytyy aikaisempaa luistelukokemusta, luistelee tiistaisin Kaarelassa ja sunnuntaisin Paloheinässä.
  • Koululaisten (7-14-vuotiaat) ryhmään ovat tervetulleita kaikki luistelusta kiinnostuneet peruskoululaiset.
  • Luistelukoulut lapsille ja nuorille maksavat syyskaudella 125€, jonka lisäksi maksetaan 11€ luistelukoulupassi ja seuran jäsenmaksu 30€, joka on voimassa myös kevätkaudella. Lapsi-vanhempiryhmän kurssihinta on 150€+11€+30€.
  • HTK:ssa järjestetään luistelukoulutoimintaa myös aikuisille. Klikkaa mukaan!