Esittelyssä Henna Könkkölä, HTK:n uusi seurakoordinaattori – Helsingin Taitoluisteluklubi
You are currently viewing Esittelyssä Henna Könkkölä, HTK:n uusi seurakoordinaattori

Esittelyssä Henna Könkkölä, HTK:n uusi seurakoordinaattori

HTK:n toimistolla aloittaa 23.11.2020 toiminnanjohtaja Kirsin työparina uusi seurakoordinaattorimme Henna. Lämpimästi tervetuloa!

Koulutukseltaan Henna on hallintotieteiden maisteri Tampereelta. Työhistoriaan kuuluu tehtäviä viestinnän, hallinnon ja oikeudellisten asioiden parissa ministeriöissä ja asianajotoimistossa. Perheeseen kuuluvat puolison lisäksi kolme 12-17 -vuotiasta poikaa ja Maltankoira Sisu. Perheen arkirumba pyörii jalkapallon ja luistelun tahdissa.

”Seuratyön sydän on sitoutunut vapaaehtoistoimijoiden yhteisö. Yhteisöllisyys on minulle tärkeä arvo, jonka merkitys on oman perheen myötä kasvanut entisestään”, kertoo Henna.

Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen myös näkyvät Hennan historiassa. Hän on osallistunut aktiivisesti lastensa koulujen ja urheiluseurojen vapaaehtoistoimintaan mm. koulun johtokunnassa, koulun kerhovastaavana, urheiluseuran hallituksessa, leirihuoltajana ja lukuisissa talkootehtävissä.

”Seuratyö on tullut tutuksi lasteni urheiluharrastusten kautta. Aluksi lähdin mukaan tukeakseni lasteni harrastusta, mutta pikkuhiljaa huomasin, että yhdessä tekeminen, vastuunkanto ja ideointi on todella palkitsevaa. Seuratyö on elämäntapa”, Henna kertoo.

Tehtävissä korostuu seuratoiminnan monipuolinen kehittäminen

Seurakoordinaattorina Hennan pääasiallisiin tehtäviin kuuluu mm. seuran jäsenpalvelun hoitaminen ja kehittäminen, yhteisön vapaaehtoistoiminnan kehittäminen ja seuran tapahtumien organisointi sekä viestinnän, markkinoinnin ja varainhankinnan tehtäviä yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Hän tulee tekemään tiivistä ja monipuolista yhteistyötä myös joukkueiden ja ryhmien toimihenkilöiden kanssa.

Seurana HTK on Hennalle varsin tuttu. Oma poika luistelee seuramme yksinluistelijoiden kilparyhmässä.

”HTK:lla on vahvat perinteet ja historia yhtenä menestyneimmistä taitoluisteluseuroista Suomessa. Seurassa on rakennettu selkeä luistelijan polku, joka mahdollistaa harrastamisen luistelukoulusta lähtien aina huipulle asti yksinluistelussa ja muodostelmaluistelussa. Poikaluistelijan vanhempana seuravalintaa puolsi myös se, että HTK:ssa on aina ollut poikaluistelijoita”, Henna kertoo.

Aloittamista seurakoordinaattorin tehtävissä Henna odottaa innostuneena.

”Odotan monipuolisia ja vaihtelevia työpäiviä seuran sujuvan toiminnan tukemiseksi ja kehittämiseksi. Seuratoiminta on dynaamista työtä, jossa toiminnan kehittäminen on kiinteä osa seuran arkea. Toivon, että voin vuosien myötä laajentaa osaamistani sekä kasvattaa vastuualuettani seurayhteisössä. On ilo päästä tekemään töitä yhdessä ammattitaitoisten työkavereiden, vapaaehtoisvoimien sekä luistelijoiden ja heidän taustajoukkojensa kanssa.”

Kaikkia vanhempia Henna kannustaa rohkeasti mukaan seuran toimintaan ja erilaisiin vapaaehtoisiin tehtäviin.

”Osallistua voi monella tapaa eikä sitoutua tarvitse koko kaudeksi. Kannustan kaikkia kokeilemaan, mutta varoitan myös, että tähän lajiin rakastuu salakavalasti ja luisteluyhteisö voi viedä mennessään!”