Helsinki Rockettes edustaa maatamme muodostelmaluistelun MM-kisoissa Suomen ykkösjoukkueena – Helsingin Taitoluisteluklubi
You are currently viewing Helsinki Rockettes edustaa maatamme muodostelmaluistelun MM-kisoissa Suomen ykkösjoukkueena

Helsinki Rockettes edustaa maatamme muodostelmaluistelun MM-kisoissa Suomen ykkösjoukkueena

Tavoitteena kauden huippusuoritus ja unelmana MM-kulta

Muodostelmäväen kauden odotetuin tapahtuma, Helsingin Jäähallissa 12.-13.4.2019 käytävät muodostelmaluistelun MM-kisat ovat jo ovella. Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes edustaa kisoissa maatamme Suomen ykkösjoukkueena tittelillä FIN 1. Joukkueen valmentaja Kaisa Arrateigin mukaan valmistautuminen kisoihin on sujunut suunnitelmien mukaan.

”SM-kisojen jälkeen olemme keskittyneet lähinnä ohjelmien siirtymien hiomiseen ja muutamien koreografisten yksityiskohtien viimeistelyyn, mitään isompia muutoksia emme ole tehneet. Olemme myös panostaneet psyykkiseen valmistautumiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin yleisemminkin. Nyt voi vain tyytyväisenä todeta, että kaikki tehtävissä oleva on tehty: molemmat ohjelmamme ovat valmiit ja luistelijat huippuiskussa niin fyysisesti kuin psyykkisestikin”, sanoo Arrateig.

Muodostelmaluistelun MM-kisat on käyty Suomessa kahdesti aiemmin ja Helsinki Rockettes on edustanut maatamme molemmissa kotikisoissa. Aiemmin Rockettes-nimellä kisannut joukkue luisteli Helsingin vuoden 2001 MM-kisoissa hopealle ja vuonna 2011 joukkue nappasi maailmanmestaruuden. Tavoitteet ovat korkealla tänäkin vuonna.

”Lähdemme hakemaan kauden kärkisuoritusta, se on selvää! Tällä joukkueella on rahkeet vaikka mihin ja jos kaikki menee nappiin, on mitali, jopa se kultainen, otettavissa”, Arrateig kertoo.

Menestymisen ja mitalin nälkä on viime kaudella kovasti uudistuneella joukkueella kova. Mutta niin on myös tekemisen ja osaamisen taso sekä sitoutuminen: palauttihan joukkue tänä vuonna Suomen mestaruuden takaisin Helsinki Rockettesin hyppysiin seitsemän vuoden tauon jälkeen. Arrateig onkin suojateistaan ylpeä ja myös luottaa heihin täysin.

”Suomen mestaruuden saavuttaminen toi aimo annoksen itseluottamusta ja eräänlaista rauhaa tekemiseen, vaikka MM-kisoissa se titteli ei mitään takaakaan. Muodostelmaluistelun taso on noussut maailmalla kohisten viime vuosien aikana ja näissäkin kisoissa kovaa kisavastusta tulevat tarjoilemaan muun muassa Yhdysvaltojen, Kanadan ja Venäjän joukkueet. Mutta kovaan kisaan me olemme tottuneet Suomessa jo vuosien ajan, joten antaa vaan tulla – me olemme valmiita ja yleisökin tykkää, kun on todellista kisajännitystä luvassa!”, Arrateig naurahtaa.

Ville Levijärven kuvia Helsinki Rockettesin harjoituksista 6.4.2019 https://vplevijarvi.kuvat.fi/kuvat/Rockettes+Pre+MM/

Lisätietoja:

Kaisa Arrateig

Helsinki Rockettesin valmentaja, Helsingin Taitoluisteluklubin muodostelmaluistelun päävalmentaja

p. 050 020 1073 kaisa.arrateig@helsingintaitoluisteluklubi.com