Helsinki Rockettes juhli Suomen mestaruutta, Fintastic ja Finettes upeasti SM-pronssille – Helsingin Taitoluisteluklubi
You are currently viewing Helsinki Rockettes juhli Suomen mestaruutta, Fintastic ja Finettes upeasti SM-pronssille
Helsinki Rockettes ja Team Fintastic SM-kisoissa 2024. Kuva: Johannes Ollikainen

Helsinki Rockettes juhli Suomen mestaruutta, Fintastic ja Finettes upeasti SM-pronssille

Muodostelmaluistelun Suomen mestaruudet ratkottiin 24.–25.2. Turun Gatorade Centerillä. Viikonloppuun mahtui huikea määrä upeita ohjelmia sekä paljon tunnetta niin jäällä kuin katsomossakin.

Finettes luisteli erittäin tiukassa SM-noviisien kisassa pisteet 86,29. ”Meren tytär liukui tänään jäällä kauniisti, ja joukkue pääsi hienosti omaan hetkeensä ohjelman aikana. SM-mitali on aina hieno saavutus, ja erityisen ilahtuneita olimme saaduista skating skills -pisteistä, kertoo Finettes-joukkueen valmentaja Nina Sandsund.

SM-junioreissa Team Fintastic oli lyhytohjelman jälkeen kolmas. Joukkue lähti vapaaohjelmakilpailuun nälkäisenä, ja voitti lopulta SM-pronssia kokonaispistein 176,78.
Oli upeaa, kuinka rohkeasti joukkue luisteli, vaikka alkupuolen ohjelmaan sattuikin kaatuminen. Treenijakso oli valitettavasti sirpaleinen, mutta oli hienoa, että saimme tuotua ohjelmiin muutamia muutoksia, joiden hiomista jatkamme kohti junioreiden MM-kisoja”, kertoo joukkueen valmennustiimi Kaisa Arrateig, Nina Sandsund ja Nona Vihma.

SM-senioreissa Helsinki Rockettes lähti kilpailuun lyhytohjelman jälkeen ensimmäiseltä sijalta ja onnistui erinomaisesti voittaen myös vapaaohjelmakilpailun. Joukkue kruunattiin Suomen mestariksi pistein 230,65.
Huikean hieno luistelu sekä timanttinen ja taitava joukkue – olen niin ylpeä heistä”, iloitsee joukkueen valmentaja Kaisa Arrateig.

Helsinki Rockettes ja Team Fintastic edustavat Suomea MM-kisoissa 2024

Helsinki Rockettes edustaa Suomea Team Finland 1 -joukkueena muodostelmaluistelun MM-kisoissa Kroatian Zagrebissa 5.-6.4.2024.

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-mitaleista kisataan puolestaan Sveitsin Neuchâtelissa 14.-16.3.2024. Team Fintastic lunasti paikan MM-kisakoneeseen jo muutama viikko sitten Marie Lundmark Trophyssa Helsingissä ja edustaa Suomea Team Finland 2 -joukkueena.

Helsingin Taitoluisteluklubi onnittelee lämpimästi molempia joukkueita edustuspaikoista, toivottaa hyvää kisavalmistautumista ja lähettää ylpeänä joukkueensa matkaan!

Lue lisää

Skating Finland: Suomea MM-kilpailuissa edustavat joukkueet nimettiin.
https://www.skatingfinland.fi/tapahtumat/helsinki-rockettes-on-muodostelmaluistelun-suomen-mestari-2024/

Skating Finland: Valley Bay Synchro ja Team Fintastic edustavat Suomea junioreiden MM-kilpailuissa.
https://www.skatingfinland.fi/tapahtumat/helsinki-rockettes-marie-lundmark-trophyn-voittoon/

SM-kisojen tulokset.
https://www.figureskatingresults.fi/results/2324/ML240224Kaari/index.htm