Me tehtiin se taas – Suomen mestaruuksien hattutemppu HTKlle! – Helsingin Taitoluisteluklubi
You are currently viewing Me tehtiin se taas – Suomen mestaruuksien hattutemppu HTKlle!

Me tehtiin se taas – Suomen mestaruuksien hattutemppu HTKlle!

Viime viikonloppu muodostelmaluistelun SM-kilpailuissa Tampereella oli historiallinen. HTK voitti kaikkien kolmen SM-sarjan Suomen mestaruuden ja vielä toisen kerran peräkkäin. Kultasuora saavutettiin viimeksi vuonna 2020 (2021 SM-kisoja ei järjestetty koronan takia). Tämä HTKlainen hattutemppu on onnistunut vain kerran näitä vuosia aiemmin, kaudella 2011 kaikki kolme joukkuettamme voittivat SM-kultaa samaan aikaan. Tämä on saavutus mihin mikään muu seura Suomessa ei ole yltänyt.

Helsinki Rockettes on senioreiden Suomen mestari 2022! Team Fintastic on junioreiden Suomen mestari 2022! Finettes on noviisien Suomen mestari 2022! HTK:n fanit on kolminkertaisia Suomen mestareita 2022!

Ja HTK:n valmennustrio Kaisa, Milja ja Spiri – me olemme teistä niin ylpeitä!

Finettes – joukkueessa omanlainen ja erityinen taika koko kauden ajan

 

Finettesin herkkä ja koskettava Nuoren tytön päiväkirja ei jättänyt ketään Hakametsän hallissa kylmäksi. Koko kauden vahvasti luistellut joukkue hurmasi tulkinnallaan niin yleisön kuin tuomaritkin. Tuloksena ällistyttävät 96,27 pistettä ja noviisien suomenmestaruus liki 10 pisteen erolla seuraavaan.

”Olen ihan suunnattoman onnellinen koko tästä kaudesta! Tässä joukkueessa on ollut omanlainen ja erityinen taika koko kauden ajan. Jännittävässä paikassa huikea onnistuminen ja upeat Finettesin kaikkien aikojen ennätyspisteet sekä kaikki toivotut tekniset tasot läpi! Ihan mieletöntä!”, kertoi valmentaja Spiri tuntemuksiaan lauantain kisan jälkeen.

Myös Finettes voitti Suomen mestaruuden nyt toisen kerran peräkkäin! Joukkueen kausi 2021-2022 päättyi SM-kilpailuihin, ja joukkue jatkaa harjoittelua lyhyen loman jälkeen.

Team Fintastic – laadukasta luistelua koskettavalla tulkinnalla ja ansaittu voitto

Team Fintastic varmisti edustuspaikkansa junioreiden MM-kilpailuihin jo pari viikkoa ennen SM-kilpailuja. Tuo kisa käytiin ilman yleisöä, mutta Suomen mestaruuksista päästiin luistelemaan ja nautiskelemaan ihan oikean yleisön edessä.

”Upea Team Fintastic! Olen sanoinkuvaamattoman ylpeä siitä matkasta, minkä tämä joukkue on tehnyt paitsi luistelullisesti, niin myös mentaalisesti. Tässä joukkueessa jokaisen ainutlaatuinen persoona tuo omanlaisensa lisän kokonaisuuteen, ja samanaikaisesti joukkue on kehittänyt omat yhteiset rituaalinsa luodakseen optimaalisen mielentilan kilpailusuorituksiin. Voitto oli todella ansaittu”, sanoo itsekin upea Milja ja jatkaa:

”Suuren suuret onnittelut myös Finettes ja Helsinki Rockettes upeista suorituksista ja Suomenmestaruuksista. On suuri kunnia olla osa tätä seuraa!”

Team Fintastic voitti Suomen mestaruuden pistein 203,52 ja edustaa Suomea maajoukkueena Innstruckissa pidettävissä junioreiden MM-kilpailuissa 17.-19.3.2022. Joukkue on osallistunut junioreiden MM-kisoihin sekä niitä edeltäviin epävirallisiin MM-kisoihin 16 vuotta peräkkäin. Ja sarja jatkuu, upeaa!

Helsinki Rockettes – Oi Rockettes!

 

Jo etukäteen tiedettiin, että myös Helsinki Rockettes on vahvoilla, kun Suomen mestaruuksia ja paikkoja MM-kisakoneeseen jaetaan. Ja joukkue lunasti nuo odotukset ja voitti upeasti Suomen mestaruuden nyt jo kolmatta kertaa peräkkäin. Sarjan kaunistaa vielä koronakevään 2021 epävirallisen kauden päätöskisan voitto. Lyhytohjelman jälkeen kisaa johtanut Helsinki Rockettes tarjosi kuitekin faneilleen jännittetää ihan kilailun viime sekunneille saakka:

Oi Rockettes! SM-kilpailussa oli niin paljon pelissä, että Helsinki Rockettesin päävalmentaja Kaisa Arrateigiakin jännitti, kun Digital Twin -vapaaohjelman twissel-elementtiin sattui kaatuminen. ”Joukkue sai onneksi hyvin kerättyä itsensä. Siinä hetkessä ajattelin, että nyt tarvitaan hyvä perusuoritus ja onni myötä. Vapaaohjelman läpivienti oli tarkan ja tunnollisen tekemisen työvoitto. Olen todella ylpeä taitavien luistelijoiden saavuttamasta Suomen mestaruudesta ja innoissani siitä, että MM-kilpailut järjestetään. Mahtavaa, että pääsemme vielä kerran esittämään nämä ohjelmat”, Kaisa jatkaa.

Helsinki Rockettes voitti Suomen mestaruuden pisteillä 229,04 ja edustaa Suomea maajoukkueena MM-kilpailuissa Hamiltonissa, Kanadasa 7.-9.4.2022. Onnea valmistautumiseen ja itse kisaan!

Lue lisää valmentajistamme verkkosivuiltamme:

 

Lue lisää SM-kilpailuista Suomen taitoluisteluliiton tiedotteista:

Teksti. Jutussa esiintyvät HTK:n valmentajat ja HTK:n viestintätiimi

Kuva: Ville Levijärvi ja Santtu Jaakkola