Melissä Lähde vahvistamaan HTK:n muodostelman valmennustiimiä – Helsingin Taitoluisteluklubi
You are currently viewing Melissä Lähde vahvistamaan HTK:n muodostelman valmennustiimiä

Melissä Lähde vahvistamaan HTK:n muodostelman valmennustiimiä

HTK:n oma kasvatti Melissa Lähde palaa kotikonnuilleen ja ottaa valmennusvastuun HTK:n nuorimmista muodostelmajoukkueista MiniSparkles ja PepperMints 1.6.2020 alkaen.

Tervetuloa takaisin kotiin! Mitä muuta voisi todeta, kun HTK:ssa koko oman luistelu-uransa aina Team Fintasticin riveihin asti luistellut Melissa liittyy seuramme timanttiseen valmennustiimiin?

”Tuttuja kasvojahan nämä valtaosin ovat”, Melissa naurahtaa.

Kaisa on valmentanut Melissaa MiniMintsistä Team Fintasticiin asti. Nuorelle Melissalle tuolloin Rockettesissa luistellut Milja oli luistelullinen esikuva, ja Emma ja Spiri puolestaan joukkuekavereita vuosien ajan. Spiri on tuttu Melissalle myös Jyväskylän vuosilta: sekä yliopistolta opiskelukaverina että Jyväskylän Taitoluisteluseurasta valmennuskollegana. Nyt kaikki tulevat tekemään tiivistä yhteistyötä HTK:n muodostelmavalmennuksessa.

”On helppo tulla mukaan porukkaan, jonka valmennusfilosofia on minulle entuudestaan tuttu ja vastaa omaa arvomaailmaani. On suorastaan mahtavaa aloittaa yhteistyö uusien joukkueiden, vanhempien sekä tämän valmennustiimin kanssa!”, Melissa sanoo.

Keskiössä luistelijoiden kasvu ja kokonaisvaltainen kehitys yksilöinä

Oman luistelu-uran jälkeen Melissa opiskeli Jyväskylän yliopistossa liikuntapedagogiikkaa ja valmistui liikuntatieteiden maisteriksi vuonna 2018. Opiskeluvuosien aikana innostus valmentamiseen syttyi, ja valmistumisen jälkeen Melissa jäi töihin valmentajaksi Jyväskylän Taitoluisteluseuraan. Viimeksi hän toimi siellä muodostelmaluistelun päävalmentajana.

HTK:ssa Melissa ottaa vastuulleen seuran nuorimmat muodostelmajoukkueet MiniSparklesin ja PepperMintsin. Tämän ikäisissä luistelijoissa energiaa ja intoa riittää, mutta niin riittää Melissallakin. Energisyyden lisäksi hän kuvailee itseään välittäväksi, määrätietoiseksi ja lempeäksi luonteeksi.

”Tavoitteenani on tukea jokaisen luistelijan kasvua ja kehitystä kokonaisvaltaisesti yksilöinä. Lajitaitojen lisäksi pidän tärkeänä, että tytöille tarttuu tästä harrastuksesta mukaan tulevaisuuteen paljon muutakin, kuten yhteistyö-, tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä vahvempi itsetuntemus”, kertoo Melissa.

Tavoitteena on, että jokainen luistelija tuntee itsensä tasavertaiseksi joukkueen jäseneksi. Sitä kautta syntyy myös yhtenäinen joukkuehenki.

”Harjoituksissa minulle on tärkeää luoda positiivinen ja kannustava ilmapiiri. Pyrin mahdollistamaan luistelijoille harjoitusten aikana paljon pätevyyden ja onnistumisen kokemuksia, jotta usko oppimiseen ja omaan osaamiseen lisääntyy”, Melissa summaa.