Muodostelmaluistelun 2. valintakilpailut luisteltiin Espoossa – HTK:lle kolme kultaa – Helsingin Taitoluisteluklubi
You are currently viewing Muodostelmaluistelun 2. valintakilpailut luisteltiin Espoossa – HTK:lle kolme kultaa

Muodostelmaluistelun 2. valintakilpailut luisteltiin Espoossa – HTK:lle kolme kultaa

Muodostelmaluistelun SM-sarjojen 2. valintakilpailu luisteltiin Espoo Metro Areenalla 3.–4.12.2022.

Tiukkaakin tiukemmasta asetelmasta lähtenyt seniorisarjan kilpailu päätyi Espoossa Helsinki Rockettesin voittoon. Joukkue voitti lyhytohjelmakilpailun niukasti pistein 68,91, mutta voitti onnistuneen vapaaohjelman jälkeen kokonaispistein 222,06, mikä on selvää parannusta edelliseen kilpailuun nähden.

”Joukkue luisteli tänään rennosti ja rohkeasti. Olen erityisen iloinen että onnistuimme näin mahtavasti tiukassa paikassa. Tästä on hyvä lähteä valmistautumaan kahden viikon päästä Latviassa luisteltavaan Riga Amber Cupiin”, kertoi valmentaja Kaisa Arrateig vapaaohjelman jälkeen.

Huippuvireessä oli myös Team Fintastic, joka luisteli vapaaohjelmastaan pisteet 120.69. Parannusta tuli ensimmäisen valintakilpailun tuloksiin liki 13 pistettä. Joukkue nappasi myös lyhytohjelmastaan korkeimman pistepotin, joten  TF-tyttöjen kaulaan ripustettiin kultaiset mitalit yhteispisteillä 189.95.

SM-noviiseissa Finettes luisteli tasaisen varmasti myös toisen valintakilpailun voittoon. Joukkueen läpimenoelementti sisälsi kosketuksen ja laatupisteet jäivät tavoitellusta. Muuten ohjelma eteni sujuvasti ja pisteitä kertyi kilpailun ykkössijaan oikeuttavat 79,36.

Seuran toinen SM-noviisijoukkue Novettes luisteli kilpailun vauhdikkaasti ja upeasti ohjelman teemaan eläytyen. Joukkue on kehittynyt syksyn aikana harppauksittain perusluistelussa ja kehitys näkyi ohjelmasuorituksessa hyvänä vauhtina ja liukuna.

Tulokset

Helsinki Rockettes
Lyhytohjelma 71,70
Vapaaohjelma 150,36

Yhteispisteet 222,06

Team Fintastic
Lyhytohjelma 69.16
Vapaaohjelma 120.69

Yhteispisteet 189.95

Finettes
Pisteet 79,36

Novettes
Pisteet 46.44