Muodostelmaluistelun KV-kisakausi alkaa Neuchâtel Trophyssa – Helsingin Taitoluisteluklubi
You are currently viewing Muodostelmaluistelun KV-kisakausi alkaa Neuchâtel Trophyssa

Muodostelmaluistelun KV-kisakausi alkaa Neuchâtel Trophyssa

18.1.2018

Nimensä uusinut muodostelmaluistelun seniorijoukkue Helsinki Rockettes valmistautuu kansainväliseen kisakauteen harjoittelemalla tiiviisti 5–6 kertaa viikossa

—Teemme töitä ahkerasti ja monipuolisesti tavoitteenamme upeat ohjelmat kisoissa, ja tietenkin kehittyminen joukkueena sekä yksilöinä. Pyrimme hyödyntämään jokaisen jakson kisojen välissä niin hyvin kuin mahdollista päästäksemme yhä parempaan tulokseen, valmentaja Kaisa Arrateig kertoo.

Tänään joukkue treenaa Sveitsin Neuchâtelissa, sillä Helsinki Rockettes osallistuu Tissot Neuchâtel Trophy -kisaan 19.–20.1.2018 ja Ranskan Rouenissa French Cup -kisaan 2.-4.2.2018.

Ohjelmissa tiikerin voimaa ja naisen monet puolet

Tällä kaudella joukkueen runsaasti vauhtia ja energiaa sisältävän lyhytohjelman teemana on tiikeri. Räväkkä ohjelma näyttää villin kissaeläimen arvaamattoman luonteen, mutta paljastaa myös tämän viattoman puolen.
Many Shades of Her -niminen vapaaohjelma taas kuvastaa naisellisuuden voimaa ja herkkyyttä Reija Wäreen luomassa koreografiassa.

—Helsinki Rockettes 2017-18 on upea joukkue. Ahkera, nöyrä, taitava ja iloinen. On ihanaa huomata, miten urheilijat haluavat kehittyä, oppia ja olla loistavia, mutta toisaalta treenaavat ilman turhia ongelmia ja paineita ilon kautta, Kaisa hymyilee.

MM-kisakoneeseen vain uuden pistelaskun kautta

Suomen taitoluisteluliitto on tälle kaudelle uudistanut valintaperusteet, joilla ratkaistaan, mikä SM-joukkueista saa paikan huhtikuussa Tukholmassa järjestettäviin MM-kisoihin.  Uudistuksen myötä MM-kisoihin pääsevät Suomen mestari ja toisena joukkueena seasons best -listan mukaan valittu joukkue. Se tarkoittaa, että kauden aikana kaikista kisoista  eniten pisteitä kerännyt joukkue saa toisen edustuspaikan.

Muutos on aiheuttanut keskustelua luistelupiireissä ja on myös pohdittu, voivatko tulokset todella olla vertailukelpoisia, kun kyseessä ovat eri kisat ja eri tuomarit.

—Niin kauan, kun samoissa kisoissa saatuja pisteitä verrataan keskenään, systeemi on varmasti ihan toimiva. Mielestäni eri kisojen ja eri paneelien pisteitä taas ei voida laittaa rinnakkain. Nyt kokeillaan tätä, ja mikäli systeemi osoittautuu huonoksi, siitä voi aina palata vanhaan, Kaisa Arrateig arvioi.

—Valintasysteemin muutos ei sinänsä ole vaikuttanut Helsinki Rockettesin valmistautumiseen. Mutta nyt on hyvä keskittyä oman tekemisen hiomiseen, niin että joukkueen season best -pisteet ovat keväällä mahdollisimman korkeat.

Koreografi Reija Wäreen luomassa vapaaohjelmassa ”Two sides of Her” on voimaa ja herkkyyttä.

teksti Arja-Leena Paavola

kuvat Sari Niskanen