Nina Sandsund muodostelmaluistelun valmennustiimiin – Helsingin Taitoluisteluklubi
You are currently viewing Nina Sandsund muodostelmaluistelun valmennustiimiin

Nina Sandsund muodostelmaluistelun valmennustiimiin

Nina Sandsund Finettesin ja MiniMintsin vastuuvalmentajaksi

Pitkän linjan muodostelmavalmentaja Nina liittyy HTK:n valmennustiimiin huhtikuun 2022 alussa.

”Odotan innolla pääsyä työskentelemään taitavien ja motivoituneiden luistelijoiden sekä lajin huippuvalmentajien kanssa. Uusi alku on aina hieno mahdollisuus oivaltaa, oppia ja luoda uutta alkaneen yhteistyön kautta. Malttamattomana odotan, että saan antaa oman panokseni joukkueille”, Nina kertoo.

Vuodesta 2005 lähtien päätoimisena valmentajana toiminut Nina on valmentanut enimmäkseen muodostelman puolella, mutta oman YL-taustansa kautta myös yksinluistelussa. Työhistoria on kunniakas. Hänen valmentamansa joukkueet ovat voittaneet kansallisten sarjojen loppukilpailuja niin minoreissa, junioreissa kuin senioreissakin sekä Suomen mestaruuksia SM-noviiseissa.

Myös meriitit omalta luistelu-uralta ovat upeat. Niihin lukeutuvat mm. MM-hopea 2003, MM-kulta 2004 sekä MM-pronssi 2005 Marigold IceUnityn riveissä. Yksinluistelussa Nina kilpaili SM-noviiseihin asti.

Viimeisimpänä Nina on valmentanut yksinluistelijoita Helsingin Taitoluisteluakatemiassa ja muodostelman puolella kansallisia senioreita sekä masters- joukkuetta ETK:ssa. Lisäksi hän on jo vuosien ajan toiminut PHYK:n muodostelmaluistelijoiden valmentajana.

Päämäärätietoinen ja lempeästi jämäkkä

HTK:hon Nina siirtyy innostunein mielin.

”Perinteinen ja menestyksekäs seura takaa varmasti hyvät puitteet työskentelylle ja taitava valmennustiimi sopivasti sekä haastaa että sparraa. Spirin kanssa olemme kuluneen vuoden aikana kohdanneet erilaisten muodostelmaluistelun kehitystöiden merkeissä ja huomanneet näkemystemme kohtaavan. On kiva jatkaa tätä ajatustyötä ja kehittämistä nyt myös seuran sisäisesti.”

Valmennuksessaan Nina hyödyntää monipuolisesti vahvaa lajiosaamistaan niin muodostelmasta kuin yksinluistelustakin. Omaa valmennustyyliään hän kuvaa päämäärätietoiseksi ja lempeän jämäkäksi – pulppuavalla ilolla ryyditettynä.

”Minulle valmentamisessa on tärkeää luoda ilmapiiri, jossa jokaisen on hyvä olla omana itsenään. Avoimessa ilmapiirissä urheilijoiden on mahdollista mennä yli omien kuviteltujen rajojensa ja oppia itsestään ja potentiaalistaan sekä luistelijana että ihmisenä”, hän kertoo.

Ninan mielestä muodostelman hienous syntyy paitsi lajin tarjoamista loputtomista kehityksen ja luomisen mahdollisuuksista myös itse joukkueista ja niiden yhteisistä hetkistä: perusluistelun hiomisesta, kilpailuohjelman jälkeisestä halauksesta, joukkuekavereiden naurusta, rohkeudesta kokeilla ja sinnikkyydestä yrittää, mahdollisuudesta antaa kaikkensa sekä siitä tunteesta, kun osista kasvaa itseään suurempi kokonaisuus.

”Koen, että valmentajana minun on tärkeä tuntea urheilijat ymmärtääkseni kokonaisvaltaisesti mitä tarpeita, oppia ja tukea juuri kyseinen joukkue tarvitsee unelmiensa toteuttamiseen. Jokainen joukkue, jonka kanssa toimin, on opettaja myös minulle. Yhdessä luomme joukkueen identiteetin ja yhteiset työskentelymallit”, Nina toteaa.

Tervetuloa joukkoomme Nina!