Riikka Paasonen mukaan muodostelmaluistelun valmennustiimiin – Helsingin Taitoluisteluklubi
You are currently viewing Riikka Paasonen mukaan muodostelmaluistelun valmennustiimiin

Riikka Paasonen mukaan muodostelmaluistelun valmennustiimiin

Pitkän linjan HTK:lainen Riikka Paasonen aloittaa muodostelmajoukkueiden PepperMints ja Novettes vastuuvalmentajana 18.4.2022.

Kun Riikalta kysyy, mikä HTK:ssa kiehtoo, ei vastausta selvästikään tarvitse empiä.

”HTK:ssa taito on kaiken tekemisen ytimessä. Koin sen vahvasti jo silloin, kun itse luistelin seurassa, ja nyt on todella hienoa päästä mukaan viemään tätä samaa kokemusta uusille luistelijapolville”, Riikka kertoo.

Riikka, Rockettes #126, on HTK:n oma kasvatti ja siten tietää, mistä puhuu. Hän aloitti HTK:n luistelukoulussa 3-vuotiaana, josta siirtyi seuramme yksinluisteluun viideksi vuodeksi. Muodostelman puolelle Riikka vaihtoi minori-ikäisenä. Omilta luisteluvuosilta palkintokaappiin on kertynyt useita SM-mitaleita sekä junioreissa että senioreissa ja kirkkaimpana kruununa MM-pronssi vuodelta 2004 Rockettesin riveissä.

Valmentamisen Riikka aloitti vuonna 2007 ja viimeiset seitsemän vuotta hän on toiminut EsJt:ssä päätoimisena valmentajana. Lisäksi hän on tehnyt valmennus- ja koulutustöitä Italiassa yli 10 vuoden ajan. Riikka on suorittanut liikunnanohjauksen perustutkinnon sekä 1-tason muodostelmaluisteluvalmentajan koulutuksen, jonka lisäksi hänellä on kasvatustieteen opintoja Helsingin yliopistosta.

Mottona ”kannustaen vahvaksi”

Riikalle on tärkeää tunnistaa jokaisen luistelijan yksilölliset vahvuudet, joiden varaan luistelijan osaamisen kehittäminen ja ihmisenä kasvaminen niin fyysisesti kuin psyykkisesti voidaan rakentaa.

”Positiivinen, kannustava ilmapiiri on harjoittelun onnistumisen tärkein edellytys”, hän sanoo.

Riikkaa tuo seuraamme vankkaa osaamista niin yksilötaitojen valmentamisesta kuin musiikin ja voimistelun maailmoistakin.

”Valmentajana on hienoa saada seurata luistelijan kehittymistä ja kasvamista, niin pieniä arjen onnistumisia kuin suuria ja näkyviä huippuhetkiäkin. Nautin valmentajan työssä siitä, että työ on monipuolista ja haastavaa. Muodostelmaluistelussa vaaditaan vuosi vuodelta yhä enemmän taitavia ja monipuolisia luistelijoita, ja monipuolisten yksilötaitojen valmentaminen on minulle valmennustyössä erityisen mielekästä”, kertoo Riikka.

HTK:ssa valmentajien yhteistyö on vahvaa. Alkavalla kaudella Emma Ibisi tulee toimimaan Riikan vastuulla olevien joukkueiden avustavana valmentajana, Laura Spiridovitsh on mukana tekemässä PepperMintsin ohjelmaa ja Kaisa Arrateig suunnittelee Novettesin koreografian.