Team Fintastic juhli nuorten MM-kultaa – vihdoinkin! – Helsingin Taitoluisteluklubi
You are currently viewing Team Fintastic juhli nuorten MM-kultaa – vihdoinkin!
TF MM-kultajuhlissa 22.8.2020

Team Fintastic juhli nuorten MM-kultaa – vihdoinkin!

Kullan kimallusta, mitalikakkua ja liikutuksen kyyneliä -Team Fintastic pääsi vihdoin juhlimaan maailmanmestaruutta 2020. Joukkue palasi koronan varjostamien kisojen tunnelmiin, voittoisiin ohjelmiin sekä siihen, miten menestys tehtiin. Myös Helsingin kaupunki ja Taitoluisteluliitto muistivat nuoria maailmanmestareita.

HTK:n muodostelmaluistelujoukkue Team Fintastic voitti nuorten MM-kultaa Iso-Britannian Nottinghamissa 14. maaliskuuta 2020.  Voitto tuli viime hetkellä ennenkuin korona sulki urheiluareenat.

Kokoontumisrajoitukset ovat torpanneet maailmanmestarien kultajuhlat, mutta 22. elokuuta kauden 2019-2020 kultamitalijengi kokoontui Vantaan Myyrmäkeen Ladyt-kuntokeskukseen, joka on tukenut Team Fintasticia kauden aikana. Lisää syytä juhlaan antoi maaliskuun alussa voitettu suomenmestaruus.

Team Fintasticin urheilijat pääsivät vihdoin tapaamaan eri suuntiin jatkaneet luistelijat ja elämään menestyksen hetket yhdessä uudestaan lähimpien ja tukijoukkojen kanssa. Vaikka korona vaikutti juhlajärjestelyihin, kannustushuudot ”Oke oke” kaikuivat kuten jäähallissa ja HTK:n torvisoittokunta Vuvuzuelat esiintyi MM-kisoja varten uudistuneella kokoonpanolla.

Näyttelijä Jonna Järnefelt, joka on sparrannut luistelijoiden esiintymistä ja esittämistä kauden aikana, tulkitsi tunteellisesti lyhytohjelman kappaleen Sound of Silence.

Neljäs suomalaisvalmentaja MM-kultakantaan

Kolme vuotta sitten Milja Sarkkinen aloitti Team Fintasticin vastuuvalmentajana. Hän kertoi puheessaan tunteneensa aluksi painetta siitä, että HTK:n päävalmentajan Kaisa Arrateigin johdolla Fintastic oli saavuttanut lukuisia mitaleja ja kansainvälistä menestystä.

– Sitten totesin, että minusta ei voi tulla yhtä hyvää kuin Kaisasta, vaan minun on oltava paras Milja.

Sarkkinen painotti kultakaudella luistelijoilleen hetkeen keskittymistä  ja hän kertoi joutuneensa opettelemaan sitä myös itse.

Sarkkinen on nyt yksi neljästä suomalaisesta muodostelmaluisteluvalmentajasta, jotka ovat tuoneet muodostelmaluistelun MM-kultamitalin Suomeen.

– Puolet MM-mitaliin valmentaneista suomalaisvalmentajista on paikalla näissä kultajuhlissa, iloitsi HTK:n puheenjohtaja Pasi Lehtinen puheessaan viitaten Milja Sarkkiseen ja Kaisa Arrateigiin.

Voitto ennen koronaa

Ennen Nottinghamin kisaa oli jo alkanut urheilijoiden ruumiinlämmön tarkkailu ja lämpöä mitattiin joka kerta hallille saavuttaessa. Avajaispäivänä  joukkue kuuli, että ylippilaskirjoitukset ovat aikaistuneet, mikä sekoitti abiturienttien suunnitelmia.

Joukkueen valmentaja Milja myönsi, että pelko kilpailun peruuntumisesta varjosti koko kilpailuviikkoa vapaaohjelma-aamuun saakka.

– Kun luistelijat astuivat jäälle, pystyivät he sulkemaan kaiken ylimääräisen pois mielestään. Se oli valtava voima, joka auttoi meidät maailmanmestaruuteen, Sarkkinen kiteyttää kuukausia kilpailun jälkeen.

Voittoisien ohjelmien katselu nosti kisapäivien tunteet  pintaan kultajuhlissakin.

– Toivoimme äsken Kaskisen Idan kanssa, että voisimme palata siihen mielettömään hetkeen, kun vaakaliu’ut laskivat lyhytohjelman lopuksi ja tiesimme onnistuneemme, kertoi luistelija Indra Sarkola.

Joukkueen kapteeni Emma Kaskinen hehkutti kauden upeaa huipennusta ja hän kiitti joukkueen puolesta valmentajia, joukkueenjohtajaa ja huoltajaa sekä vanhempia ja yhteistyökumppaneita. –Mistään ei olisi tullut mitään ilman joukkueenjohtaja Kristiina Auvista ja Taru Summasta, joiden hotellihuoneessa sai kaikilla kisareissulla käydä juttelemassa ja tulla aina paremmalla mielellä pois.  Team Fintasticilla on myös aina ollut kilpailussa parhaat eväät!

Tarjoilut olivat näyttävät myös kultajuhlissa.  Team Fintasticin logolla koristeltujen kakkupalojen lisäksi tarjottiin avocadomoussetartaletteja, paahdettua vuohenjuustoa ja viikunaa, parmankinkkupiirasta sekä savulohimoussea.

Kultaa ja kunniaa

Joukkue sai juhlissa rannekorut muistoksi unohtumattomasta kaudesta.  Helsingin kaupunki lähetti kultajoukkueelle onnittelut muodostelmaluistelun junioreiden MM-kullasta.

– Joukkue luisteli Nottinghamissa loistavasti ja nousi täydellisesti onnistuneen vapaaohjelmansa myötä maailmanmestaruuteen, mikä kertoo onnistuneen suorituksen osuneen juuri oikeaan paikkaan. Helsingin kaupungin puolesta olen todella iloinen, että voimme palkita nuoret helsinkiläisurheilijat, jotka ovat yltäneet merkittävään saavutukseen kansainvälisesti arvostetussa joukkuelajissa, liikuntajohtaja Tarja Loikkanen onnitteli.

Taitoluisteluliitto muisti joukkuetta stipendillä ja muistutti, että Team Fintastic on joukkueena osoitus taidosta, tahdosta, lahjakkuudesta, periksiantamattomuudesta, rohkeudesta ja intohimosta.

– Te osoititte kuitenkin, että kaikella on aikansa ja paikkansa: on aika huolille ja murheille, mutta on aika myös ainutlaatuisille hetkille, jolloin itsestään pitää ottaa kaikki irti, unohtaa muu, tarrata kaveria olkapäästä, antaa terän kuljettaa ja nauttia! Te osasitte tehdä sen!

Teksti: Katja Palhus

Kuvat: Ville Levijärvi

MM-tulokset Kansainvälisen taitoluisteluliiton ISU:n sivuilla

http://www.isuresults.com/results/season1920/wjcsys2020/

Joukkueen voittoisa vapaaohjelma ja tuuletukset kohdassa   3.10.02

https://www.youtube.com/watch?v=f5ciGeCTEFU

  Takaisin uutisiin