Team Fintasticille kolmas perättäinen junioreiden maailmanmestaruus – Helsingin Taitoluisteluklubi
You are currently viewing Team Fintasticille kolmas perättäinen junioreiden maailmanmestaruus

Team Fintasticille kolmas perättäinen junioreiden maailmanmestaruus

Tunnelmaa, jännitystä ja dramatiikkaa ei Ranskan Angersin uutuuttaan hohtavassa Icepark-jäähallissa puuttunut, kun juniorit ratkoivat viime viikonloppuna muodostelmaluistelun maailmanmestaruutta vuodelle 2023. Kisoihin osallistui kaikkiaan 23 joukkuetta 19 eri maasta, ja myös joukkueiden fanit olivat saapuneet paikalleen runsain joukoin. Suomi-katsomo oli järjestäytynyt istumaan tiiviisti ja piti yllä esimerkillisen mahtavaa kannustusta molemmille maamme joukkueille.

20230310-JO1_4719

Voihan pivo!

Perjantain lyhytohjelmissa Team Fintastic luisteli viimeisenä joukkueena. Thunderbird on kauden aikana kypsynyt tarkaksi ja tulkinnaltaan teräväksi, ja joukkue lähti vahvalla asenteella myös kauden viimeiseen vetoon. Harmillisesti pivoblokki, joka on ollut yksi lyhytohjelman vahvimmista elementeistä koko kauden, jäi tällä kertaa tasolle 1 eli huomattavasti alle tavoitellun.

Team Fintasticin lyhytohjelman pisteet 67,18 toivat kuitenkin hienosti lyhytohjelmien pronssia. Ja erot kärkijoukkueiden välillä olivat pieniä. Kilpailua johtava Kanadan Les Suprêmes Junior oli hivenen alle neljä pistettä Team Fintasticin edellä ja toisella sijalla ollut USA:n Skyliners 2 pistettä.

Valmentaja Laura Spiridovitshin eli Spirin tunnelmat ensimmäisen päivän iltana olivat luottavaiset ja hyvät: ”Olen niin ylpeä, miten joukkue luisteli tänään – upea suoritus! Ja huomenna uusi päivä.”

Takamatkalta kultaan

Team Fintastic on ennenkin lähtenyt maailmanmestaruuskisoissa vapaaohjelmiin sijalta kolme ja luistellut sieltä voittoon. Näin kävi Nottinghamissa 2020 kun joukkue nappasi ensimmäisen maailmanmestaruutensa – ja niin kävi myös tänä vuonna, kun Team Fintastic luisteli kolmanteen perättäiseen MM-kultaansa.

Kaiken kaikkiaan lauantain vapaaohjelmiin osui todella paljon virheitä ja epäonnea. Kuuman ryhmän kuudesta joukkueesta vain yksi, Kanadan Nexxice Junior, selvisi ohjelmastaan ilman vähennyksiä. Dramaattisimman kohtalon koki Les Suprêmes Junior, joka usean kaatumisen seurauksena tipahti kokonaistuloksissa sijalle kuusi.

Team Fintasticin Human – the World within -ohjelmaa rasitti yksi, onneksi siirtymään osunut kaatuminen, ja kun joukkue muuten pystyi luistelemaan omalla tasollaan tarkasti ja vahvasti, vei se vapaaohjelmien ja samalla kokonaiskilpailun voiton pistein 191,72. Valmennuksen ja tyttöjen riemulla ei ollut rajoja!

”Olen uskonut tähän joukkueeseen ja sen jokaiseen jäseneen heti ensi metreiltä lähtien. Kauden alussa tytöt itse määrittivät, että haluavat rakentaa sellaisen joukkueen, jossa jokaisella on hyvä olla. Juuri sellaisen he ovatkin rakentaneet ja sieltä kumpuaa eväät menestykseen. Tänään kultaa luisteli Team Fintastic 25 urheilijan joukkueena”, Spiri iloitsi.

MM-hopealle tänä vuonna Kanadan Nexxice Junior pistein188,65 ja MM-pronssille Yhdysvaltojen Skyliners kokonaistuloksella 186,63. Suomen toinen joukkue, Kaari Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior, nousi hienosti lopputuloksissa neljännelle sijalle.

Kultainen kausi 2022–2023

Lauantai-illan päätteeksi ihana Team Fintastic vietti lämminhenkistä, jo perinteeksi muodostunutta juhlaa yhdessä kisapaikalla olleiden läheisten ja fanien kanssa. Ja aihetta juhlaan todellakin on – kausi 2022–2023 on ollut joukkueelle todellinen kultakausi. Nyt saavutetun maailmanmestaruuden lisäksi Team Fintastic on voittanut tällä kaudella myös Suomen mestaruuden, molemmat kolmatta kertaa perättäin. Joukkue osallistui kaudella yhteensä seitsemään kilpailuun, joista se ei hävinnyt yhtäkään. Meriittilistalle kirjattiin myös junioreiden ISU Challenger -sarjan voitto.

”Minähän olen tuntenut Spirin jo siitä, kun valmensin häntä minoreissa, ja ollut valmentamassa häntä myös Rockettesin riveissä kahteen MM-kultaan, joten tiedän kyllä mihin hän pystyy ja luotan häneen sataprosenttisesti. Huikea Spiri, kerrassaan upea debyyttikausi SM-junioreiden valmentajana!”, sanoi HTK:n muodostelmaluistelun huippu-urheilupolun johtaja Kaisa Arrateig.

Halauksia ja kiitoksia saivat roppakaupalla myös joukkueen pitkäaikainen taustaduo joukkueenjohtaja Heli Pieninkeroinen ja huoltaja Marianne Kyber, jotka ovat kulkeneet joukkueen mukana ja tukena jo kolme kautta eli kaikkiaan 13 kisamatkaa, saldona käsittämättömät 12 voittoa ja yksi pronssi.

Iltajuhlaan liittyy aina myös ripaus haikeutta, sillä se merkkaa kauden päättymistä. Tämän porukan juhlistaminen ei kuitenkaan jää tähän, sillä tiedossa on vielä ainakin STLL:n mitalikahvit sekä kevään gaalatilaisuus.

Kuvat: Johannes Ollikainen, Skate Synchro Photo
Teksti: Satu Jaatinen