Timantinkova Team Fintastic voitti junioreiden maailmanmestaruuden 2022 – Helsingin Taitoluisteluklubi
You are currently viewing Timantinkova Team Fintastic voitti junioreiden maailmanmestaruuden 2022

Timantinkova Team Fintastic voitti junioreiden maailmanmestaruuden 2022

Jos junioreiden MM-kilpailut Nottinghamissa maaliskuussa 2020 muistetaan muodostelmaluistelussa koronan alkupisteenä, näytteli virus vähintään yhtä suurta osaa Innsbruckissa kaksi vuotta myöhemmin. Sekä Team Fintastic että Suomen toinen joukkue HL:n Musketeers taistelivat tartuntoja vastaan juuri ennen kisoja ja valmistautuivat kauden tärkeimpään kisaansa epävarmuudessa.

Molemmat joukkueet onnistuivat kuitenkin kovassa paikassa, ja Team Fintastic voitti maailmanmestaruuden ja Musketeers oli kokonaiskilpailun neljäs. Maailmanmestaruus oli hallitsevalle Suomen mestarille eli Team Fintasticille jo toinen perättäinen. Edellinen mestaruus voitettiin juurikin Nottingamissa 2020, sillä vuonna 2021 kilpailut peruttiin pandemian takia.

Team Fintasticin valmentaja Milja Sarkkinen kertoi, että valmistautuminen kilpailuihin oli haasteellista ja kokoonpanoja jouduttiin muuttamaan koronatartuntojen takia. Ennakkoon hän ajatteli joukkueen olevan vahvoilla, jos se pystyy samanlaiseen suoritukseen kuin SM-kilpailuissa pari viikkoa aiemmin.

Kilpailu alkoi hyvin ja Team Fintasticin lyhytohjelma Force of her nature onnistui MM-jäällä tarkasti ja rauhallisesti omassa kuplassaan. Joukkue saavutti lyhytohjelmastaan kauden ennätyspisteet 72,83, mutta aivan tuntumassa olivat Yhdysvaltain Teams Elite Junior pistein 72,41 ja Skyliners Junior 72,34 pisteellä.

Valmentaja Milja Sarkkinen totesi luistelun olleen upea veto upealta joukkueelta: ”Timantinkova Team Fintastic! Olen niin ylpeä tästä joukkueesta, joka hyvin erikoisen valmistautumisen ja viime hetken kokoonpanomuutosten jälkeen suoriutui laadukkaasti ja tunteella kauden viimeisestä lyhytohjelmasta. Upeita ja taitavia urheilijoita!”

”Olemme käyneet todella paljon tunteiden ylämäkeä ja alamäkeä ja kaiken sen jälkeen jäälle astui yhtenäinen joukkue.”

Valmentaja vei joukkueensa luottavaisena myös vapaaohjelmien päivään.

”Jos joukkue pystyy tällaiseen lyhytohjelmassa, niin tiedän heidän olevan yhtä hyviä myös vapaaohjelmassaan”, Milja sanoo.

Epävarmuudesta kauden parhaisiin pisteisiin

Ja niin Team Fintastic olikin, kun se säilytti johtoasemansa taitavalla luistelulla ja eläytymisellä Brand new soul -ohjelmaan. Joukkue kesti hyvin johtavan joukkueen paineet ja kirjasi laadukkaasta vapaaohjelmastaan Brand new soul kilpailun parhaat vapaaohjelman pisteet 132,78. Kokonaispisteet 205,61 ovat paitsi joukkueen myös suomalaisjunioreiden kauden parhaat.

Valmentaja Milja Sarkkinen totesi kultaisen joukkueensa olevan enemmän kuin osien summa. ”Tämä on aivan uskomatonta. Miten kylmäpäisesti tytöt pystyivät luistelemaan tämän hankalan viikon jälkeen. Jäällä oli koko joukkue. Siellä olivat ne 16 ohjelman luistellutta tyttöä ja myös joukkueen jäsenet, jotka olivat katsomossa. Fintastic luisteli upeasti”, hän iloitsi.

Team Fintastic, just fantastic   

Kaksi peräkkäistä junioreiden maailmanmestaruutta antaa todellakin aihetta juhlaan! Lauantain tiukan ja jännittävän vapaaohjelmakilpailun jälkeen ihana Team Fintastic juhlisti kultamitaleitaan lämminhenkisessä tapahtumassa yhdessä kisapaikalla olleiden läheistensä kanssa.

Juhlaillan tunnelmassa oli myös ripaus haikeutta, sillä kyseessä oli valmentaja Milja Sarkkisen viimeinen tapahtuma joukkueen virallisena vastuuvalmentajana.

”Fiilis on väsynyt, mutta onnellinen. Kävimme aikamoisen kiirastulen koronatilanteen kanssa, mutta joukkueen upealla asenteella, sekä Kaisan ja huoltotiimin tuella puskimme sen läpi. Hienosti taistellut suoritukset ja upea, ansaittu MM-kulta tälle joukkueelle! Omaa uramuutosta en ole ehtinyt kaikessa tässä ajatellakaan, nyt täytyy hetki ottaa happea ja olla ihan vain äitiyslomalla.”

”Nousee tunteet pintaan, kun pitkäaikainen kollega siirtyy sivuun, mutta olen onnellinen, että Miljan valmentajan ura sai arvoisensa lopetuksen”, kuvaa tunteitaan HTK:n muodostelmaluistelun päävalmentaja Kaisa Arrateig, joka oli matkassa mukana ja joukkueelle tärkeässä roolissa Innsbrukissa.

”Koko joukkueelle tämä kilpailu ja siihen valmistautuminen opetti tärkeitä asioita sekä luistelua että koko elämää varten. Raja luovuttaa, on puskettu reilusti kauemmas ja yhteispelin merkitys on varmasti vahvistunut. Voittaminen ja onnistuminen kovassa paikassa vaati tässä kisassa kaikkien panoksen ja luottamuksen toinen toisiimme. Urheilijat, joukkueenjohtaja Heli Pieninkeroinen ja huoltaja Marianne Kyber sekä me valmentajat saamme olla ylpeitä itsestämme ja toisistamme. Vielä kerran, onnea ja kiitos Milja ja Team Fintastic”, hän päättää.

 

Kuvat: Getty Images, SkateSynchroPhoto
Teksti: Elina Lehtinen, Satu Jaatinen ja Milja Sarkkinen
Lähteenä myös STLL:n jutut Team Fintasticin mm-kilpailumatkasta