We are the Champions, my friends! – Helsingin Taitoluisteluklubi
You are currently viewing We are the Champions, my friends!

We are the Champions, my friends!

Huikea viikonloppu, jota pitää hetki sulatella ja josta saamme iloita pitkään! Me voitettiin 3 kultaa muodostelmaluistelun SM-kisoissa: Helsinki Rockettes on senioreiden Suomen mestari 2020! Team Fintastic on junioreiden Suomen mestari 2020! Finettes on noviisien Suomen mestari 2020! Tämä HTKlainen hattutemppu on onnistunut vain kerran aiemmin, kaudella 2011 kaikki kolme joukkuettamme voittivat SM-kultaa samaan aikaan. Tämä on saavutus mihin mikään muu seura ei ole yltänyt.

 Koko HTK-tiimin yhteinen saavutus
Tämän vuoden mestaruuksien takana on upeaakin upeampi valmentajatriomme Kaisa, Milja ja Spiri, jotka kertovat meille nyt miltä heistä tuntuu voitokkaan kilpailun jälkeen.

”Olen megaylpeä meidän urheilijoista ja koko meidän tiimistä. Milja ja Spiri ovat tehneet upeaa työtä! Kiitos myös Pipsa, Emma, Anandah, Elina, Kaarina, A-P, Linnea, Reija ja kaikki te, jotka olette olleet mukana tällä upealla kaudella ja meidän joukkueiden matkalla”, iloitsee HTK:n muodostelmaluistelun päävalmentaja ja Helsinki Rockettesin vastuuvalmentaja Kaisa Arrateig.

”Päällimmäisenä tunteena on onnellisuus siitä, että viikonloppuna onnistuttiin niin mielettömän hyvin, ja tytöt (ja koko HTK-yhteisö) saivat palkinnon kauden aikana tehdystä upeasta työstä”, Finettesin vastuuvalmentaja Laura, Spiri, Spiridovitsh kuvaa tunteitaan.

”Meidän määrätietoinen valmennustiimimme on upea, en voisi olla iloisempi siitä työympäristöstä, mikä meillä on. Keskinäinen arvostus on tosi suurta, ja tuki, jota annamme toinen toisillemme on todella kaikkien kultien arvoista”, kuvaa Team Fintasticin vastuuvalmentaja Milja Sarkkinen kollegoitaan ja HTK:n valmennustiimiä.

”Kiitos myös huoltotiimeille sekä muille taustajoukoille, jotka ovat kukin tyylillään olleet mukana kannustamassa ja rakentamassa huippuhienoa kautta. Yhden (tai kolmen!) kultamitalin taustalla on paitsi valtava määrä työtunteja jäällä ja maalla, niin myös mittaamaton määrä aterioita, kyytejä, rahankeruuta, viestintää, tsemppauksia ja kannustuksia – kiitos siitä kaikesta meidän kaikkien puolesta!”, hän jatkaa.

Finettes – vahva luottamus joukkueen tekemiseen
”Finettes keskittyi vahvasti vain omaan tekemiseen ja kehittymiseen oikeastaan koko kauden ajan. Kisoihin lähdettiin tekemään omaa suoritusta rohkeasti, huolellisesti ja jokaisesta hetkestä nauttien. Tavoitteissa onnistuttiin loistavasti, sillä ohjelma oli varmasti yksi kauden parhaimmista suorituksista ja se palkittiin huikeilla pisteillä 92,59! Tytöistä hehkui koko viikonlopun ajan vahva luottamus joukkueen tekemiseen! Mielettömän määrätietoinen, yhtenäinen ja taitava joukkue, joka on laittanut kaiken peliin kauden jokaisissa treenissä ja kisassa! En vois olla ylpeämpi näistä mimmeistä❤” Spiri hehkuttaa.

Finettes palautti upealla luistelulla HTK:n SM-noviisien kultakantaan viiden vuoden jälkeen! Joukkueen kausi 2019-2020 päättyi SM-kilpailuihin. Treenit ja valmistautuminen seuraavaan kauteen jatkuvat.

Team Fintastic – laadukasta työtä elementti kerrallaan ja vahvalla läsnäololla.
Team Fintastic varmisti edustuspaikkansa junioreiden MM-kilpailuihin pari viikkoa ennen SM-kilpailuja. Keskittyminen SM-kisaan on jollain kausilla saattanut jäädä puolittaiseksi, kun katseet ovat olleet jo MM-kisoissa. Tänä vuonna oli toisin.

”Olen tosi tyytyväinen siihen, miten me TF:n kanssa osasimme keskittyä SM-kisaan. Nyt tehtiin tietoinen päätös, että yritetään sulkea kaikki MM-kisoihin liittyvä vielä pois mielestä. Muutenkin onnistuimme kisaamaan tosi tehtäväorientoituneesti, fokus ei ollut tuloksissa tai muissa joukkueissa, vaan siinä että tehdään laadukasta työtä elementti kerrallaan ja vahvalla läsnäololla. Joukkue oli koko viikonlopun hyvällä fiiliksellä, rento ja rauhallinen. Koen, että mestaruus on ansaittu!”, Milja kertoo.

”TF-urheilijat ovat jo vuosien ajan tehneet työtä 10+ -asenteella, olen niin iloinen, että se palkittiin nyt tässä! Tiedän, että joukkue lähtee vielä tosi määrätietoisesti tekemään viimeistelyä kohti junioreiden MM-kisaa”, hän jatkaa.

Team Fintastic voitti Suomen mestaruuden pistein 198,65 ja edustaa Suomea maajoukkueena Nottinghamissa pidettävissä junioreiden MM-kilpailuissa 13.-14.3.2020. Joukkue on osallistunut junioreiden MM-kisoihin sekä niitä edeltäviin epävirallisiin MM-kisoihin 15 vuotta peräkkäin. Aika saavutus!

RCKT – teknisesti puhtaita elementtejä ja vahva tunnelataus
Jo etukäteen tiedettiin, että Helsinki Rockettes tarvitsee huippusuorituksen, jotta kauden päätavoite, edustuspaikka MM-kilpailuihin voisi toteutua. Huippusuoritus onnistui ja toi joukkueelle MM-kisapaikan lisäksi toisen perättäisen Suomen mestaruuden.

”Lauantain lyhkärissä epäonni osui onneksi siirtymiin. Uskon, että sopivan pieni takamatka antoi hyvää tsemppiä sunnuntaille. Rockettes luisteli vapaaohjelmansa kokonaisvaltaisen vahvasti. Upeita teknisesti puhtaita elementtejä ja vahva tunnelataus. Ihan mieletön joukkue!” Kaisa kuvaa joukkueen luistelua.

”Ihanaa päästä jatkamaan treeniä ja hioa ohjelmia vielä paremmiksi. On hienoa nähdä, miten Rockettes on kehittynyt kauden aikana. Nyt joukkue osoittaa luistelutaitoa, jolla pystytään huikeisiin suorituksiin”, hän päättää.

Helsinki Rockettes voitti Suomen mestaruuden pisteillä 228,96 ja edustaa Suomea maajoukkueena MM-kilpailuissa Lake Placidissä 3.-4.4.2020. Onnea valmistautumiseen ja itse kisaan!

 

Lue lisää valmentajistamme verkkosivuiltamme:
https://helsingintaitoluisteluklubi.com/muodostelmaluistelu/valmentajat/

Lue lisää SM-kilpailuista Suomen taitoluisteluliiton tiedotteista:
https://www.stll.fi/2020/03/01/helsinki-rockettes-ja-team-fintastic-suomen-mestareiksi/
https://www.stll.fi/2020/02/29/sm-kisojen-tuloksia-lauantailta/

Teksti. Jutussa esiintyvät HTK:n valmentajat ja Elina Lehtinen
Kuva: Ville Levijärvi