Harraste- ja aikuisluistelu – Helsingin Taitoluisteluklubi

harraste- ja aikuisluistelu

Taitoluistelua voi harrastaa myös harrastepohjalta, luistelun ilosta nauttien.

harrasteluistelu nuorille

HARRASTAJAT-ryhmä sopii 9-15-vuotiaille luistelijoille, joilta löytyy aikaisempaa luistelukokemusta ja halua kehittää yksilöllistä luistelutaitoa. Harrastajat harjoittelevat jo vaativampia askelia kuten kolmosia ja käänteitä sekä niiden yhdistelemistä, hyppyjä, piruetteja sekä liukuja. Jokainen pääsee harjoittelemaan omien taitojensa mukaisia asioita.

Ryhmä jaetaan kahteen pienryhmään. Ryhmässä on mahdollisuus luistella joko kerran viikossa tai kaksi kertaa viikossa. Ryhmä ei kilpaile.

SMILETTES joukkue on kansallisen noviisisarjan joukkue, jonka tavoitteena on iloinen ja kannustava ympäristö harrastaa muodostelmaluistelua. Joukkuetta valmentavat Helsinki Rockettes joukkueessa luistelevat Inka Korpio ja Indra Sarkola. Joukkue harjoittelee kaudella 2023-2024 kaksi kertaa viikossa ja tavoittelee keväällä 2024 suurempaa joukkuetta, jolloin voisi aloittaa kilpailemisen kansallisten noviisien sarjassa kaudella 2024-2025. Joukkueesta kiinnostuneet 10-15-vuotiaat voivat olla yhteydessä urheilutoiminnan koordinaattoriin: susanna.pajari@helsingintaitoluisteluklubi.com

SONETTES ryhmä on tarkoitettu kilpailu-uran lopettaneille 15-20-vuotiaille luistelijoille. Taustasi voi olla joko muodostelmaluistelun puolelta tai yksinluistelun puolelta. Luistelutaustaa olisi hyvä olla joko SM-noviisi/SM-juniori/SM-seniori tai kansalliset juniorit/kansalliset seniorit sarjoista.

Jäällä tehdään perusluistelua, askeleita, liukuja, piruetteja, hyppyjä sekä huomioidaan luistelijoiden toiveita.

Ryhmä on saanut alkunsa Helsingin kaupungin hankkeesta, jossa pyritään estämään urheilijoita kilpailu-uran päätyttyä lopettamasta kokonaan lajia. Kaupunki tukee ryhmän perustamista kaudella 2023-2024.

Aikuisten luistelukoulut ja joukkueet

Luistelun voi aloittaa – tai vanhoja taitoja elvyyttää – myös aikuisiässä! Tarjoamme syksyllä 2023 aikuisluistelukouluja sekä aloittelijoille että edistyneemmille aikuisluistelijoille. Hieman jo kokeneemmat aikuisluistelijat voivat pyrkiä kansallisissa sarjoissa kisaavaan JääLeidit -muodostelmaluisteluryhmäämme. Masters-sarjassa kisaava BestBefore-muodostelmajoukkueemme soveltuu kilpa-uransa lopettaneille luistelijoille.