Ohjeita vanhemmille – Helsingin Taitoluisteluklubi

ohjeita vanhemmille

Jäähallille kannattaa tulla kiireettömästi ja iloisella mielellä, noin 20 minuuttia ennen oman tunnin alkua.

Ilmoittaudu ennen tunnin alkua – löydät luistelukoulun vetäjän joko jäähallin sisäänkäynnin luota tai pukukopista.  Oikean, HTK:n luistelukoululaisille varatun pukukopin numeron näet pukukoppilistasta hallien sisäänkäynnin yhteydestä.

Nimilappu rintaan – luistelijat saavat ensimmäisellä kerralla luistelukoulun vastaanotosta nimilapun, joka kiinnitetään luistelijan rintaan jokaisen luistelutunnin ajaksi. Olisiko sitä näppärintä säilyttää samassa kassissa luistimien kanssa, niin se on tunnilla aina mukana?

Nimi varusteisiin – luistelukoululaisia ja vanhempia on yleensä pukukopissa paljon kerrallaan, ja ruuhkaisessa pukukopissa varusteet menevät helposti sekaisin. Omista varusteista kannattaa pitää huolta ja nimikoida vaatteet ja teräsuojat. Seura ei vastaa luistelukoulun aikana kadonneista tai vaurioituneista tavaroista.

Jäälle ohjaajan perässä – parhaiten opetukseen pääsee mukaan, kun on täsmällisesti tunnin aloitushetkellä jäällä. Jäälle ei kuitenkaan saa mennä ennen ohjaajia. Purkat ja karkit jätetään ehdottomasti jään ulkopuolelle, ettei purkka päädy vahingossa väärään kurkkuun tai jäälle, jossa se on kaikille turvallisuusriski.

Oman ryhmän värinauha oikeaan luistimeen – luistelukoulu on jaettu pienryhmiin, jolla on omat värinsä.  Jokainen luistelija ja valmentaja pitää oman ryhmänsä värinauhaa oikean jalan luistimessa, jotta luistelija löytää oman ryhmän ja ohjaaja pienimmätkin luistelijat helposti. Nauha kiinnitetään oikeaan luistimeen jalkapöydän päälle nauhoihin. Jos lapsella on kankaiset luistinpäälliset, nauha kannattaa ommella samaan kohtaan kankaaseen, niin että se näkyy hyvin.

Seuraa katsomosta – vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan luistelukoulua. Paras paikka seurata luistelutuntia on katsomo. Kaikissa halleissa ei ole varsinaista katsomoa, ja silloin tuntia kannatta seurata hiukan sivummalta mieluummin kuin jään laidalta. Uusien taitojen opettelu on helpompaa, kun pienet luistelijat saavat keskittyä rauhassa omaan ryhmään ja ohjaajaan. Vaihtoaitiossa oleilua tulee välttää, koska kenkien mukana aitioon kulkeutuva hiekka voi vahingoittaa teriä. 

Harjoitusaikojen muutoksista ilmoitetaan myClub-viestein 

Jäähalleissa järjestetään monenlaisia tapahtumia, ja ne voivat aiheuttaa harjoitusaikoihin  muutoksia. Muutoksista ilmoitetaan myClubin kautta. Seura ei vastaa peruutuksista, mutta tunnit pyritään korvamaan mahdollisuuksien mukaan. 

Voiko poissaolon korvata?

Poissaoloja tunneilta ei pääsääntöisesti korvata. Voit olla yhteydessä Urheilutoimen koordinaattoriin mahdollisista tuntien korvaamisista: luistelukoulu@helsingintaitoluisteluklubi.com

Vakuutus kuntoon

Jokaisella Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseurassa luistelevalla tulee olla luistelupassi ja harrastuksen kattava tapaturmavakuutus. Seura vakuuttaa kaikki alle 15-vuotiaat luistelukoululaiset Suomen Taitoluisteluliiton luistelukoulupassilla ja vakuutusta varten tarvitsemme luistelijan henkilötunnuksen. 
Luistelukouluvakuutus on voimassa STLL:n jäsenseuran järjestämissä luistelukouluissa ja niihin liittyvissä oheistoiminnoissa.

Yli 15-vuotiaiden on huolehdittava itse vakuutusturvasta. Luistelupassi ostetaan Suomen Taitoluisteluliiton sivujen kautta itse. Lisätietoja ja lisenssin osto: https://www.stll.fi/luistelijalle/lisenssit-ja-vakuutukset/