muodostelmaluistelussa htk:n kilpajoukkueet ovat suomen ja maailman kärkeä

kolme maailmanmestaruutta kruunaa luistelujoukkueiden menestyksen

Helsingin Taitoluisteluklubi on muodostelmaluistelussa Suomen menestyneimpiä seuroja. HTK:n ammattivalmentajat kehittävät perinteikkään seuran joukkueita monipuolisesti ja kannustavasti, ja pitkäjänteinen työ onkin palkittu monella mitalilla.

HTK:n joukkueet osallistuvat kilpailuihin kotimaassa ja kansainvälisesti aktiivisesti. Parhaiten pysyt tämän kauden kisavauhdissa mukana, kun seuraat Suomen taitoluisteluliiton uutisointia sekä joukkueiden omia Facebook- ja Instagram-tilejä. 

Saavutetut maailmanmestaruudet, mitalit ja pokaalit on lueteltu Helsingin Taitoluisteluklubin muodostelmajoukkueiden esittelyissä. 

kausi 2018-2019 päättyi mm-mitaliin

Tuorein päättynyt kausi 2018-2019 oli Helsingin Taitoluisteluklubin joukkueille antoisa.

Helsinki Rockettes luisteli pronssia muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa Helsingissä 2019 ja voitti Suomen mestaruuden.
Team Fintastic edusti Suomea junioreiden MM-kisoissa ja luisteli viidenneksi Neuchatelissa 2019. Suomen mestaruuskisasta joukkue sai hopeaa.

Kultaisen alkukauden jälkeen Finettes luisteli SM-kisoissa viidenneksi. Seuraan perustettu toinen SM-noviisijoukkueemme Novettes voitti ensimmäisen kisakautensa lopuksi hopeafinaalin kultaiset mitalit Tikkurilassa. 

MiniMints luisteli minorisarjan loppukisassa hopeamitalille ja PepperMintsin pirteä Jukeboksi-teema soi sijalle 17 loppukilpailussa. MiniSparkles puolestaan veti koko kauden vauhdikkaalla Krokotiilirokilla.

milloin muodostelmassa kilpaillaan?

Suomessa muodostelmaluistelun kisakausi alkaa lokakuussa SM-senioreiden lyhytohjelmakilpailulla Finlandia Trophyssä Espoossa. SM-sarjan joukkueet osallistuvat ykkös- ja kakkosvalintakisoihin marras- ja joulukuussa. Tammi-helmikuu on kuuminta kansainvälisten kisojen aikaa.

Maailmanmestaruuskisojen ajoituksesta johtuen SM-juniorien 3.valintakisa on usein helmikuussa, kun taas SM-seniorien MM-kisaedustus ratkeaa Suomen mestaruuskisoissa maaliskuun alussa.

Kansallisten sarjojen kilpailuissa ratkeavat tulokkaiden, minorien ja noviisien sekä aikuisten ja Master-sarjan joukkueiden paremmuusjärjestys. Kansallisten sarjojen 1. kisat järjestetään yleensä marraskuussa ja 2. kisat helmikuussa. Maaliskuun lopussa on 3. kilpailu, jota pidetään epävirallisena SM-kilpailuna. Lisäksi joukkueet osallistuvat kauden aikana aluemestaruuskisoihin, kutsukisoihin ja mahdollisesti kisaan ulkomailla.

Tutustu Taitoluisteluliiton kisakalenteriin

Tästä Kansainvälisen Taitoluisteluliiton ISU:n muodostelmaluistelusivuille

kilpailutuloksia kausittain