Anandah Kononen – Helsingin Taitoluisteluklubi
Anandah opettaa balettia lähes kaikille muodostelmajoukkueillemme. Hänen mottonsa on: "Eilinen opettaa. Huominen on arvoitus.Tänään on se oikea hetki laittaa itsensä peliin."

anandah kononen

Baletinopettaja: Helsinki Rockettes, Team Fintastic, Finettes, Novettes, MiniMints, Peppermints, MiniSparkles

oma tausta

Balettitanssija Suomen Kansallisbaletissa 1993-2016. Anandah on tanssinut urallaan lähes kaikissa teoksissa, ja lukuisten klassisten balettien sekä neoklassisten teoksien solistina. Hän aloitti työskentelyn koreografina jo tanssijan uransa aikana, aluksi lyhyistä duetoista ja edeten kokoillan klassisen baletin ”Muumipeikko ja Pyrstötähti” luomiseen Suomen Kansallisbaletille, jonne hän on tehnyt myös useita muita teoksia. 

Anadah opettaa klassista balettia yhtenä vastuuopettajana Helsingin Tanssipiston EK-Ylimmällä luokalla. Hän opettaa balettia myös rytmisille yksilövoimistelijoille OVO:lla SM-seniori ja -juniori tasolla.

Anandahilla on balettitanssija kolulutus SKO Balettikoulu 1988-1993 (erikseen lukio) sekä kolmannen asteen tanssijatutkinto. Täydentäviä opintoja mm. Pariisissa, Buenos Airesissa, Barcelonassa sekä Roomassa.  Ammatillisen opettajan tutkinto Hämeen Ammattikorkeakoulusta 2018.

Palkinnot: Philip Morris tanssin nuppu-palkinto 1996, Pro Dance palkinnot 2009 tanssijan- ja 2017 koreografin työstä. Useita koreografia-palkintoja Suomen kilpailuissa.

näin valmennan

Olen kehittänyt oman metodin muodostelmaluistelijoiden baletin opetukseen. Siinä baletin perusasiat korostetaan tavalla, joka tukee nimenomaan luistelijoilla vaadittavaa tekniikkaa. Sarjat ovat rytmiltään vaihtelevia ja tanssillisuus korostuu vartalon hallinnan kautta.

Olen vaativa opettaja, joka kannustaa yrittämään.