Heta Haikonen – Helsingin Taitoluisteluklubi

heta haikonen

Vastuuvalmentaja: Best Before

haikonen.heta@gmail.com

uralla saavutettua

Heta on ollut mukana jo Best Beforen eli tuttavallisemmin B:n perustamisessa ja voittamassa ensimmäisellä kaudella aluemestaruutta. Masters-joukkueen kokoon saaminen ja pitäminen elinvoimaisena ensimmäiset vuodet oli hieno onnistuminen yhdessä joukkueen kanssa.

JääLeidien valmenajana Heta toimi vuosina 2012-2018, jonka aikana joukkue kehittyi 12 luistelijan minijoukkueesta varteen otettavaksi kilpakumppaniksi ja ylsi lopulta loppukilpailun viidenteen sijaan kaudella 2017-2018.

tausta

Heta aloitti luistelun HTK:n luistelukoulussa vuonna 1993 ja siitä innostuneena luistimet kuljettivat yksiluistelun kautta muodostelman puolelle ja valmennuksen pariin. Oman uran huippuhetket ajoittuvat Rockettes-kausiin vuosina 2005-2012, joihin mahtuu mukaan mm. kolme MM-kultaa ja MM-pronssi, sekä lukuisia Suomen mestaruuksia.

Heta on suorittanut muodostelmaluistelun 1-tason valmentajakoulutuksen. Valmentamisen lisäksi Heta työskentelee BI-konsulttina ja on koulutukseltani tuotantotalouden diplomi-insinööri.

näin valmennan

Valmentaessa parasta on nähdä miten luistelija oivaltaa ja kehittyy. Innostuksen ja varmuuden kasvaminen on paras palkinto minulle valmentajana. Parhaimmillaan valmentaminen antaa energiaa ja yhdessä joukkueen kanssa aikaiset aamu- tai illan lepakkovuorotkaan eivät haittaa! Minulle on tärkeää, että treeneistä lähtee kotiin hyvän tuuliset luistelijat ja valmentajat.