Nina Sandsund – Helsingin Taitoluisteluklubi

nina sandsund

Vastuuvalmentaja: Finettes, MiniMints

nina.sandsund@helsingintaitoluisteluklubi.com

uralla saavutettua

SM-noviisit: Finettes (HTK) Suomen mestaruus 2023, Team Dynamique (HSK) Suomen mestaruus vuosina 2014 ja 2016, Starlights (HL) Kultafinaali 1. vuosina 2007 ja 2008
Juniorit: Team Hysterique (HSK) Kansallisten junioreiden loppukilpailu 1. vuonna 2011
Minorit: MiniMints (HTK) aluemestaruus 2023, loppukilpailun 2. sija. Team Sympatique (HSK) loppukilpailu 1. vuosina 2012 ja 2014
Seniorit: Situations (ETK) Kansallisten senioreiden loppukilpailu 1. vuonna 2022.

tausta

Nina on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon Vierumäellä 2011. Sen lisäksi hän on suorittanut myös STLL:n muodostelmaluistelun ja yksinluistelun perus- ja jatkotason valmentajakoulutukset. Nina on käynyt myös psyykkisen valmennuksen täydennyskoulutuksia.

Ninan oma kilpaura jatkui yksinluistelussa aina SM-noviiseihin asti ja parhaimmillaan hänen sijoituksensa SM-kisoissa oli 4. Muodostelmaluistelun puolelle vaihdettuaan Nina on voittanut Marigold IceUnityn riveissä MM-hopeaa 2003, MM-kultaa 2004, MM-pronssia 2005 sekä suomenmestaruudet samoilta vuosilta.

näin valmennan

Muodostelmaluistelun parissa työskentelyn huippujuttuja on minulle useita. Pitkäjänteinen työskentely ja onnistumiset sen kautta, luovuus, uusien asioiden oppimisen ja treeniarjen ilo, esiintyminen, erilaiset ihmiset… ja kaikki tämä tietysti moninkertaistettuna joukkueen jäsenten kautta!

Toivon, että pystyn valmentamieni joukkueiden kanssa rakentamaan ilmapiirin, jossa on mahdollista mennä yli omien kuviteltujen rajojensa ja oppia itsestään ja potentiaalistaan sekä luistelijana että ihmisenä siten, että kun on aika laittaa luistimet naulaan, kokee urheilija, että urheilu-uralta saadut asiat seuraavat ja tukevat häntä elämässä.