"Sitä olet, mitä teet" on Miljan valmennuksen kantava ajatus, mutta hänen koko elämäänsä kuvaa paremmin motto "Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.”

milja sarkkinen

Vastuuvalmentaja: Team Fintastic. Avustava valmentaja: Helsinki Rockettes, Finettes ja MiniMints. 

uralla saavutettua

Team Fintasticin valmentajana: Junioreiden Maailmanmestaruus 2020, JMM viides sija vuosina 2018 ja 2019. SM-hopea 2019, SM-kulta 2020.
Finettesin valmentajana: SM-kullat 2013 ja 2015.
MiniMintsin valmentajana: kolme peräkkäistä kansallisten sarjojen mestaruutta vuosina 2015-2017.

tausta

Milja on koulutukseltaan matematiikan ja elämänkatsomustiedon aineenopettaja sekä muodostelmaluistelun II-tason valmentaja. Lisäksi hän on käynyt koulutuksia muun muassa taidon valmentamisesta ja fyysisten ominaisuuksien valmentamisesta. 

Miljan oman kilpauran kirkkaimpina saavutuksina ovat muodostelmaluistelun MM-hopea vuonna 2005 ja MM-pronssit 2004 ja 2006 Rockettesissa sekä World Challenge Cup -kulta Team Fintasticissa vuonna 2001. 

näin valmennan

Valmentajana pyrin aina olemaan paras mahdollinen valmentaja valmennettavilleni juuri nyt. Minulle se tarkoittaa kokonaisvaltaista näkemystä siitä, mitkä ovat joukkueen ja urheilijan taso ja tavoitteet, ja mitä fyysisiä, mentaalisia tai sosiaalisia keinoja käytämme juuri tällä hetkellä tullaksemme paremmiksi siinä mitä teemme.

Hyvä valmentaja ei aina ole ”kiva” valmentaja, sillä joskus on tehtävä koviakin päätöksiä tai vaadittava joukkueelta paljon. Uskon kuitenkin joukkueeni ymmärtävän tämän, sillä pyrin aina olemaan johdonmukainen ja mahdollisimman avoin. Mielestäni tärkein yksittäinen tekijä huippujoukkueen valmennuksessa onkin oikeanlaisen toimintakulttuurin luominen; hyvä harjoittelu ja turvallinen ilmapiiri rakentuu yhdessä sovittujen tapojen ja tavoitteiden mukaan, jolloin jokainen näkee miten omalla toiminnalla viedään joukkuetta eteenpäin.

Haluan myös luoda vahvan yhteyden valmennettaviini, sillä joukkueen yksilöt ovat minulle tärkeitä ihmisiä, joiden kanssa koen ja opin paljon. Tiedosta asemani roolimallina ja haluan omalla esimerkilläni kasvattaa itsensä tuntevia, muut huomioon ottavia ja omiin mahdollisuuksiinsa uskovia nuoria.