Muodostelmaluistelu – Helsingin Taitoluisteluklubi

muodostelmaluistelu

Muodostelmaluistelu on taitoluistelun joukkuelaji, jossa joukkueiden tavoitteena on mahdollisimman yhtenäinen kilpailuohjelma. HTK:ssa muodostelmavalmennus tarjoaa yksilöllistä, monipuolista ja laadukasta valmennusta kannustavassa ja turvallisessa ilmapiirissä. Valmennuksessa keskitytään perusluistelutaitojen lisäksi myös yksilötaitojen kehittämiseen muuttuvien lajivaatimusten mukaisesti sekä ilmaisun ja esiintymisen vahvistamiseen. Merkittävässä roolissa ovat myös luistelua tukevat oheislajit kuten baletti ja tanssi sekä psyykkinen valmennus.

Huipulle tähtääville seurallemme on tarjota Suomessa ainutlaatuinen Rockettes Akatemia, jonka tavoitteena on kehittää lajia ja varmistaa suomalaisen muodostelmaluistelun pysyminen maailman huipulla. Akatemia on avoin HTK:n motivoituneille ja lahjakkaille luistelijoille 8-vuotiaista aina aikuishuipulle asti, ja se antaa monipuolista, laadukkasta ja määrällisesti riittävää harjoittelua 
sekä yksilötaidoissa että joukkuevalmennuksessa.

muodostelmaluistelujoukkueemme

Helsingin Taitoluisteluklubin kilpajoukkueet ovat Suomen ja maailman kärkeä.
Kaudella 2022–2023 HTK oli Suomen menestynein muodostelmaluisteluseura voittaessaan senioreiden MM-hopeaa,
junioreiden maailmanmestaruuden sekä kultaa kahdessa SM-sarjassa (juniorit ja noviisit).  

Helsinki Rockettes on on voittanut SM-senioreiden Suomen mestaruuden lukuisia kertoja ja maailmanmestaruuden kolmesti. Kaudella 2022–2023 joukkue voitti SM-hopeaa, MM-hopeaa ja oli ISU world rankingin-tilastojen selvä ykkönen. 
Team Fintastic on hallitseva junioreiden maailmanmestari ja Suomen mestari 2023. Joukkue on voittanut SM-junioreiden Suomen mestaruuden lukuisia kertoja.  Lisäksi se on maailmanmestari myös vuodelta 2020, MM-hopeamitalisti vuosilta 2017, 2015 ja 2013 sekä moninkertainen World Challenge Cup -mestari. 
Myös Finettes on hallitseva Suomen mestari. Joukkue on sijoittunut mitalisijoille SM-kilpailuissa lukuisia kertoja
ja menestynyt erinomaisesti myös kansainvälisissä kilpailuissa.
MiniMints on menestyksekäs minori-joukkueemme, joka on napannut kansallisten sarjojen mestaruuden lukuisia kertoja, viimeksi kaudella 2019-2020.
Tulokassarjassa kilpaileva MiniSparkles on joukkueidemme kuopus, jossa opitaan lajin perustaitoja ja opetellaan säännöllistä harjoittelua.

Harrastejoukkueissa luistelunilosta nautitaan aikuisiällä tai oman aktiiviuran päättymisen jälkeen.

 Team Electric kilpailee kansallisissa junioreissa. Tässä hyväntuulisessa porukassa luistelu on hauska harrastus
ja harjoittelun perustana on ilo ja keskinäinen kannustus. 
Kansallisissa senioreissa kilpaileva Skylettesin treenaamisessa korostuu luistelun ilo, yhdessä onnistuminen ja kehittyminen sekä hyvä fiilis.
Aikuisten sarjassa kilpaileva Jääleidit on muodostelmaluistelutaitojaan nautiskellen ja suurella sydämellä kehittävä hyväntuulinen
ja sinnikäs porukka, jossa jokainen leidi on joukkueelle arvokas omana itsenään. 
Master-sarjan joukkueemme Best Before treenaa tosimielellä vaan ei tosissaan, ja elää joka päivä todeksi tunnuslausettaan
”Parasta ennen, parasta aina, parasta juuri nyt!”

Yhteistyökumppanit

[wpaft_logo_slider category="Muodostelmaluistelu"]